Επικαιρότητα

Ημέρα της αλήθειας για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τα χαρτιά του για την «αυτοκτονία» του 20χρονου Βαγγέλη που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ανοίγει την Τετάρτη ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, καθώς έχει πλέον στα χέρια του όλες τις εξετάσεις.

Αποκαλύπτεται την Τετάρτη ό,τι πραγματικά συνέβη στον αδικοχαμένο σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Σήμερα θα μιλήσω για όλα…» λέει στην Espresso ο πλέον αρμόδιος γι’ αυτήν την συγκλονιστική υπόθεση, ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας παίρνει στα χέρια του όλες τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για τον άτυχο 20χρονο.

Αρνείται να σχολιάσει κάθε φήμη που βγαίνει από δήθεν «ειδήμονες», με αφορμή πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης είχε δύο τομές στον δεξί του καρπό κι ότι, αν διαπιστωθεί ότι είναι μεταθανάτιες, μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν λεχθεί και γραφτεί πολλά για τις συνθήκες υπό τις οποίες «αυτοκτόνησε» ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, για να βρεθεί το πτώμα του 37 μέρες αργότερα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων θα βάλει τέλος στη φημολογία.

Στη συνέχεια, μαζί με το επίσημο πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.

Το πόρισμα δείχνει ότι στην μπλούζα, στο παντελόνι και το κομποσκοίνι που φορούσε στο αριστερό του χέρι ο Βαγγέλης εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αίματος.

Όμως, το DNA ανήκει μόνο στο αδικοχαμένο παλικάρι.

Στο μαχαίρι και στα κλειδιά του δεν κατέστη δυνατή η εξαγωγή αξιοποιήσιμου γενετικού υλικού, λόγω της πολυήμερης παραμονής της σορού στο ύπαιθρο και των κακών καιρικών συνθηκών.

Επιπλέον, κάτω από τα νύχια του Βαγγέλη βρέθηκε μόνο το δικό του γενετικό υλικό, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν προηγήθηκε πάλη.
Μάλιστα, ελήφθη και δείγμα από το χώμα όπου βρισκόταν το άψυχο σώμα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τυχόν ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο σημείο, όμως δεν βρέθηκε DNA λόγω της λάσπης.

Η μητέρα του Βαγγέλη

«Δεν κατάλαβα το μαρτύριο, που περνούσε ο γιος μου» φέρεται να είπε η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καταθέτοντας για την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με το γιο της, μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με την μητέρα, όταν ρωτούσαν τον Βαγγέλη αν ενοχλείται από τη συμπεριφορά των συμφοιτητών του, εκείνος απαντούσε «κάνουμε πλάκα».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x