Betmasters

Ημέρες 1957 για την Άστον Βίλα

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τη νίκη των «Villans», στον τελικό του FA Cup με την Άρσεναλ, και την κατάκτηση του τροπαίου από την πλευρά τους για πρώτη φορά μετά από 58 χρόνια.

Στον παλαιότερο θεσμό ποδοσφαίρου στον πλανήτη λίγες είναι οι πιο επιτυχημένες ομάδες, συνολικά, από την Άστον Βίλα. Από το 1872, σε 133 διοργανώσεις, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ μετρούν από έντεκα κατακτήσεις, η Τότεναμ έχει οκτώ, ενώ Λίβερπουλ, Τσέλσι και «Villans» έχουν από επτά. Όσον αφορά τους τελικούς από δεκαοκτώ επιδεικνύουν ως τη σέντρα του αγώνα Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ (φθάνει τους δεκαεννέα), δεκατέσσερις η Λίβερπουλ, δεκατρείς Νιούκαστλ κι Έβερτον, έντεκα η Τσέλσι και από δέκα οι Γουέστ Μπρομ, Μάντσεστερ Σίτι και Άστον Βίλα (πιάνει τους έντεκα).

Είναι άλλο πράγμα, βέβαια, το γεγονός πώς οι «κανονιέρηδες» πήραν το περυσινό Κύπελλο (κόντρα στη Χαλ), ενώ η άλλη φιναλίστ έχει να παίξει τελικό από τον χαμένο του 2000 (1-0 από την Τσέλσι) και να πάρει το τρόπαιο από το 1957 (2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)! Είναι ο πρώτος τελικός μεταξύ των δύο ομάδων κι ομολογουμένως φαβορί υφίσταται. Ο Αρσέν Βενγκέρ και οι παίκτες του συγκέντρωσαν, παρά έναν, τους διπλούς βαθμούς στη φετινή Πρέμιερσιπ (75 έναντι 38), ενώ στα δύο ματς της σεζόν διέλυσαν την ομάδα του Τιμ Σέργουντ με 3-0 στο Μπέρμιγχαμ και με 5-0 στο «Έμιρεϊτς».

Αμφότερες προετοιμάζονται καιρό για το παιχνίδι αυτό, μια και η τρίτη της βαθμολογίας Άρσεναλ εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ και η 17η Βίλα, πιο εύκολα απ΄ ό,τι δείχνει το τελικό +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού, την παραμονή στην κατηγορία. Το μεγάλο συν της, το οποίο ευνοεί και την έκπληξη, είναι το γεγονός πώς η Άρσεναλ δεν λογίζεται σαν φόβητρο. Ούτε Τσέλσι είναι, ούτε Μάντσεστερ Σίτι, ούτε Γιουνάιτεντ για να τρομάξει τον αντίπαλο, στον τελικό του «Ουέμπλεϊ». Ούτε σε στυλ παιχνιδιού, ούτε σε ανάστημα!

Διαθέτει, πάντως, μία εξαίρετη παράδοση απέναντι στους «Villans» με τριάντα νίκες στα 33 πιο πρόσφατα παιχνίδια που τους αντιμετώπισε για όλες τις διοργανώσεις. Ο Σέργουντ πιστώνεται το γεγονός της ψυχολογικής αναμόρφωσης της ομάδας που παρέλαβε σε… ημιθανή κατάσταση. Η Βίλα, η οποία δεν σκόραρε ούτε με… αίτηση, άρχισε να έχει έναν «πυρηνικό» Κρίστιαν Μπεντέκε. Ο Βέλγος, τελικά, την πήρε από το χέρι και την έσωσε. Δικαιωματικά θ΄ αποτελέσει την επιλογή για ν΄ ανοίξει το σκορ στον τελικό, από τη στιγμή που οι πιθανότητες να κάνει το «μπαμ» η ομάδα του είναι περισσότερες απ΄ ό,τι φαίνεται στις αποδόσεις.

Μόνο ο Κλαρκ αποτελεί πρόβλημα, ενώ σίγουρος απών για τους «gunners» είναι ο Ουέλμπεκ. Aπό τη μέση και μπροστά η Άρσεναλ έχει παίκτες που με μία ενέργεια κρίνονται ικανοί για τη ζημιά (Οζίλ, Καθόρλα, Ράμσι, άντε και Ζιρού). Η Άστον Βίλα, πάντως, είναι πιο ποιοτική απ΄ ό,τι δείχνει η θέση της στο πρωτάθλημα και ο Τιμ Σέργουντ καλύτερος προπονητής σε σχέση με άλλους. Το ότι έσωσε τη Βίλα, με την ψυχολογία που αυτή είχε προ των ημερών του, είναι θαύμα!

Δεν θα σταθούμε στο 0-1 από τη Σουόνσι και στο 0-0 με τη Σάντερλαντ, για να δικαιολογήσουμε την κόντρα της Άρσεναλ. Και οι «Villans», στο φινάλε, έκαναν άσχημα παιχνίδια. Η απόδοση του «διπλού» είναι προκλητική, αφού δεν υπολογίζεται το γεγονός πώς τον καλύτερο στράικερ στο ζευγάρι τον έχει το αουτσάιντερ. Με λίγη τύχη – για όσους κοντράρουν το φαβορί – ο Μπεντέκε με Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν και λοιπούς θα κάνει το κομμάτι του… Μαζί με την Άστον Βίλα, τέλος, δεν πρόκειται να είναι η Σαουθάμπτον. Με πιθανή κατάκτηση του τροπαίου από το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ, αυτό θα βγει στην Ευρώπη και όχι η έβδομη Σαουθάμπτον που περιμένει η κούπα να πάει στην Άρσεναλ για ν΄ ανοίξει η θέση «7» για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
149. ΑΡΣΕΝΑΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 2 (6,50)
149. ΑΡΣΕΝΑΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 2 Η (6,00)
149. ΑΡΣΕΝΑΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 2 Η – 2 Τ (12,50)
149. ΑΡΣΕΝΑΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ – ΜΠΕΝΤΕΚΕ (8,00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x