Games

inFAMOUS, η sci-fi σειρά του PlayStation

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού της Sony στην προηγούμενη γενιά ήταν το πλήθος αποκλειστικών τίτλων από τα πολλά και ταλαντούχα first party στούντιο της.

Ένα τέτοιο IP είναι και το inFAMOUS, μία σειρά που αν και δεν κατάφερε να κάνει την εμπορική επιτυχία του Uncharted ή του God of War, συντέλεσε στη δημιουργία ενός φανατικού κοινού που ακολουθεί πιστά τις εξελίξεις γύρω από τις περιπέτειες του βραχνόφωνου courier. Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία του τρίτου τίτλου στο PS4 αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στους τίτλους της σειράς, για να τα θυμηθούμε αλλά και για να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Πριν ξεκινήσουμε όμως με το πρώτο μέρος της σειράς, θα ήταν καλό να πούμε δυο λόγια για τους δημιουργούς του γνωστού αυτού franchise, την αμερικανική Sucker Punch.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ομάδα που ιδρύθηκε το 1997 και μετά την κυκλοφορία ενός platform τίτλου με το όνομα Robot για το Nintendo 64 το 1999, έκανε το ντεμπούτο της στο PlayStation 2 το 2002 με το Sly Cooper and the Thevius Racoonus. Ένα καρτούν platform game με έντονα σατιρικά στοιχεία στo stealth genre, που ήταν τότε στα φόρτε του. Το παιχνίδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έπειτα από δύο συνέχειες ήρθε η ώρα για το αμερικανικό studio να περάσει στη επόμενη γενιά. Η μετάβαση όμως δεν έγινε με μια καινούρια έκδοση του κλασσικού πλέον ρακούν αλλά με ένα ολοκαίνουριο franchise ονόματι inFAMOUS. Έτσι, το 2007 παρουσιάζεται το πρώτο trailer του καινούριου του παιχνιδιού με χλιαρή όμως υποδοχή, λόγω ίσως των μέτριων γραφικών του αλλά και της κακής επιρροής από το αρνητικό κλίμα τού νέου τότε PS3. Παρόλα αυτά, το 2009 (και μετά από μερικά ακόμη τρέιλερ που απεικόνιζαν καλύτερα τον τίτλο) κυκλοφορεί στα καταστήματα το inFAMOUS, ένα action adventure παιχνίδι που συνδυαζει το free roam στοιχείο με τις σούπερ δυνάμεις ενός υπερήρωα.

Πρωταγωνιστής είναι ο Cole, ένας ηλικίας 20+ courier, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παράδοσης ενός δέματος ζει μια έκρηξη που καταστρέφει τα πάντα γύρω του. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι να σκοτωθούν οι περισσότεροι κάτοικοι και μαζί η αδερφή της μνηστής του πρωταγωνιστή, της αγαπημένης του Trish. Σαν επακόλουθο έρχεται η έξαρση της εγκληματικότητας, αλλά και η εμφάνιση ενός είδους πανούκλας που μαστίζει τους επιζώντες, οι οποίοι ζουν ανάμεσα στα ερείπια.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x