Επικαιρότητα

Ινδία: Φονικές θερμοκρασίες που λιώνουν και την άσφαλτο

Λιώνουν στο χτύπημά του! Τουλάχιστον 1.371 καταγεγραμμένοι θάνατοι στην Ινδία που παραμένει για 6η ημέρα σε κλοιό καύσωνα με 50 βαθμούς. Ακόμη και η άσφαλτος άλλαξε σχήμα από την υπερβολική ζέστη.

Στον αστερισμό του καύσωνα από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας η Ινδία. Με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά τους 50 βαθμούς Κελσίου, μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.370 άνθρωποι. Παραδοσιακά, ο Μάιος αλλά και ο Ιούνιος είναι οι θερμότεροι μήνες της χώρας.

Για να βοηθήσουν στην περίθαλψη των περιστατικών θερμοπληξίας, ανακλήθηκαν οι άδειες των γιατρών.

Γεγονός, πάντως, είναι σύμφωνα με στοιχεία των μετεωρολόγων, ότι ο αριθμός των ημερών που οι θερμοκρασίες κυμαίνονται στους 44-45 βαθμούς, έχει αυξηθεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι περιοχές που θρηνούν τα περισσότερα θύματα είναι το κρατίδιο Άντρα Πραντές στα νοτιοανατολικά. Από τα 1.020 άτομα που έχασαν τη ζωή τους, η πλειοψηφία ήταν ηλικιωμένοι ή εργάτες που υπέστησαν ηλίαση ή αφυδάτωση.

Οι Αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους το μεσημέρι. Ωστόσο, για τους φτωχούς Ινδούς το να μην πάνε για δουλειά είναι, επίσης, θέμα επιβίωσης.

«Το κύμα καύσωνα εισήλθε στην 6η του ημέρα, διάστημα διπλάσιο συγκριτικά με τη συνήθη διάρκεια», λέει μία μετεωρολόγος στο Χαϊντεραμπάντ, μία από τις περιοχές που επλήγησαν πιο πολύ.

Το κύμα παρατεταμένης ζέστης, το οποίο προκάλεσε ο ξηρός ηπειρωτικός αέρας που πνέει από το Ιράν και το Αφγανιστάν, αναμένεται να υποχωρήσει από την Παρασκευή, προτού έρθουν οι βροχές των μουσώνων που θα δροσίσουν άνυδρα τμήματα της Ινδίας, στα ανατολικά και νότια.

inner

inner

inner

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x