Δραστηριότητες

Ινδοί στη Σελιάνα Αχαϊας για μαθήματα φυσικής ζωής, οικολογίας και άσκησης

Σεμινάριο με τίτλο “Φυσική Ζωή”, 12 με 21 Ιουλίου 2013 από εκπρόσωπους της κοινότητας Auroville της Ινδίας και ιδρυτές της φάρμας Windarra, στο Οικοπολιτιστικό κέντρο Re-Green στη Σελιάνα Αχαϊας.

Η έννοια της Φυσικής Ζωής και της Κοινότητας μας απασχολεί όλο και περισσότερο στους καιρούς που ζούμε, με την οικονομική κρίση να διογκώνεται σαν μία αναπόφευκτη συνέπεια των συστημάτων που ζούμε! Στο Auroville, την πειραματική πόλη της Νότιας Ινδίας, που ιδρύθηκε το 1968, έχουν βρει τον τρόπο να συνυπάρχουν αρμονικά άνθρωποι
από όλο τον κόσμο σε μία συνεχώς εξελισσόμενη αρμονική ροή σε σχέση με τη γη, τα ζώα, τους ανθρώπους. Την εμπειρία τους αυτή έρχονται να μοιραστούν μαζί μας εκπρόσωποι της Windarra Farm που εδρεύει στο Auroville, σε ένα επταήμερο σεμινάριο όπου θα μιλήσουμε για τον φυσικό τρόπο καλλιέργειας της γης, του ίδιου μας του εαυτού και της κοινότητας.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε για μια εβδομάδα την έννοια της κοινότητας και της Φυσικής Ζωής εμπνευσμένη από το παράδειγμα του Auroville και τις εγγενείς ηθικές αξίες της Βαθιάς Οικολογίας και της Θεωρίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου θα φροντίσουμε το σώμα μας, το νου και την ψυχή μας μέσα από συζητήσεις, εργασία στο πεδίο, σωματικές ασκήσεις, θεραπευτικούς κύκλους, μουσική και χορό!

Η Auroville (City of Dawn) είναι μια «πειραματική» πόλη στη Νότια Ινδία και ιδρύθηκε το 1968. Όπως αναφέρεται στο πρώτο δημόσιο μήνυμα μετά την ίδρυσή της " Η Auroville είναι γραφτό να γίνει μια παγκόσμια πόλη, όπου άνδρες και γυναίκες όλων των χωρών είναι σε θέση να ζήσουν με ειρήνη και προοδευτική αρμονία, πάνω από όλα τα δόγματα, όλες τις πολιτικές και όλες τις εθνικότητες. Σκοπός της Auroville είναι να συνειδητοποιήσουμε την ανθρώπινη ενότητα."

Σήμερα, ο πληθυσμός είναι 2.200 (1.553 ενήλικες και 454 ανήλικοι), που προέρχονται από 43 εθνικότητες, 836 από τους οποίους είναι ινδικής καταγωγής.
www.auroville.org

Πληροφορίες

* Το κόστος του σεμιναρίου έχει κρατηθεί σκόπιμα χαμηλό και είναι 380 ευρώ (περιλαμβάνει όλα τα γεύματα με χορτοφαγική διατροφή)
* Διαμονή:
- Ελεύθερο Καμπινγκ (δικό σας εξοπλισμό)
- Παραδοσιακός Ξενώνας 100 ευρω/άτομο

* Location:
- Στο οικοπολιτιστικό κέντρο Re-Green Σελιάνα Αχαϊας – Πελοπόννησος
* Για πληροφορίες Κρατήσεις - info@re-green.gr - Φλέρυ @ +306948407233

Θέματα Σεμιναρίου

1. Ανθρώπινη Εξέλιξη
- Ποιος ο ρόλος μας στον Πλανήτη; Που “βρισκόμαστε” ως είδος ; Ποια η σχέση μας με το περιβάλλον και τους άλλους; Ποιο το όραμά μας; Θα αναλύσουμε τις εγγενείς ηθικές αξίες της Βαθιάς Οικολογίας και τη Θεωρία της Βιώσιμης Ανάπτυξης για να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά!

2. Φυσική Καλλιέργεια βασισμένη στον Φουκουόκα και τις αρχές της Περμακουλτουρας
- Αρχές και Φιλοσοφία
- Μέθοδοι και Πρακτικές
- Πρακτικές Πτυχές: αμειψισπορά, ξεκινώντας ένα κτήμα από την αρχή, βελτίωση εδάφους, συγκαλλιέργειες, πολυκαλλιέργεια φρούτων και λαχανικών, βρώσιμοι δασόκηποι κα.

3. Δημιουργία Κοινότητας βασισμένη στο πείραμα και την εμπειρία του Auroville.
- Τι είναι κοινότητα; Γιατί να ζούμε σε κοινότητες; Παντού και όλα είναι κοινότητα.
- Πως να γίνουμε βιώσιμοι; Μεταποίηση Τροφίμων. Από το τοπικό στο Παγκόσμιο Όραμα
- Πως να βελτιώσουμε τη ζωή μας:
> Ειρηνική επικοινωνία (γλώσσα της καρδιάς)
> Επίγνωση μέσα από το σώμα (πως να γνωρίσουμε το σώμα μας και να βελτιώσουμε την ενέργεια μας μέσα από την άσκηση, τον χορό, τη γιόγκα, capoeira, κα).
- Εξερεύνηση μέσα από την Μουσική (ο ήχος της μουσικής είναι το “νέο φάρμακο” του 21ου αιώνα. Είμαστε όλοι μουσικοί, πως να παίξουμε μαζί της και να την κάνουμε μέρος της καθημερινότητας μας, θεραπεία μέσα από την μουσική, κύκλοι με τύμπανα, ιερές ψαλμωδίες κα).
-Θεραπευτικοί κύκλοι (Thai yoga massage, watsu/water massage, lomilomi/oil message).

Πρόγραμμα σεμιναρίου

7.00 - 8.00 Yoga
8.00 - 9.00 Πρωινό
9.00-11.00 Φυσική Καλλιέργεια
11.00-12.30 Ανθρώπινη εξέλιξη. Ανοιχτή Συζήτηση σε κύκλο και ασκήσεις Βαθιάς Οικολογίας
12.30-13.30 Μεσημεριανό γεύμα
13.30-14.30 Ξεκούραση
14.30-16.00 Οι δεξιότητες στην κοινότητα (ασκήσεις αρμονικής επικοινωνίας, παρουσίαση του Auroville ερωτο-απαντήσεις πάνω σε πραγματικά εγχειρήματα
16.00-18.00 Φυσική καλλιέργεια
18.00-19.00 Χορός, capoeira και κίνηση
19.00-20.00 Βραδινό Γεύμα
20.00-22.00 Μουσικοί και Θεραπευτικοί Κύκλοι


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x