Επικαιρότητα

ΗΠΑ: «Όχι» στην κατάργηση του Obamacare λέει το 25% των Ρεπουμπλικανών

Δεν επιθυμεί την κατάργηση του Obamacare από την κυβέρνηση Τραμπ, 1 στους 4 ρεπουμπλικάνους στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Δεν επιθυμεί την κατάργηση του Obamacare από την κυβέρνηση Τραμπ, ένας στους τέσσερις ρεπουμπλικάνους στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Ο Τραμπ και οι ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι ελέγχουν το Κογκρέσο, έχουν δεσμευτεί να αντικαταστήσουν το πρόγραμμα ασφάλισης του δημοκρατικού προέδρου Ομπάμα, αλλά η πλειοψηφία των Αμερικανών, δεν θέλουν να αποσυρθεί.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Ομπάμα, ο νόμος έχει βοηθήσει περίπου 20 εκατομμύρια άτομα να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη. Μόνο ένας στους πέντε Αμερικανούς θα απέσυρε το νόμο άμεσα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Οι ρεπουμπλικανοί που ερωτήθηκαν ήταν διχασμένοι σε έντονο βαθμό, με το 25% να επιθυμεί ότι πρέπει να μείνει ως έχει ή να βελτιωθούν τα προβληματικά του κομμάτια. Το 32% θα το απέσυρε άμεσα, ενώ 44% θα περίμεναν να εισαχθεί ένα εναλλακτικό σύστημα προτού καταργηθεί.

Περίπου 10% των δημοκρατικών που ερωτήθηκαν θα άφηναν τον νόμο αυτό του 2010 ως έχει, και ένα 70% θα τον κρατούσε με μερικές τροποποιήσεις. Ένα 19% επιθυμεί την απόσυρση του νόμου, μεταξύ των οποίων ένα 13% θέλει να περαστεί πρώτα ένας νόμος που τον αντικαθιστά.

Από όσους πήρε συνέντευξη το Reuters είπαν ότι θέλουν το Κογκρέσο να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως το αυξανόμενο κόστος της περίθαλψης, αλλά ακόμα και πολλοί ρεπουμπλικανοί που έχουν ασφάλιση δεν θέλουν να αποσυρθεί ο νόμος χωρίς αντικατάσταση από άλλον.

Μερικοί ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την ταχεία απόσυρση του Obamacare, ενός σύνθετου και ευρείας εμβέλειας νόμου, χωρίς την αναπλήρωση του κενού που θα αφήσει από κάποιον άλλον, αλλά το Κογκρέσο βρίσκεται υπό την πίεση του Τραμπ να φέρει γρήγορα αποτελέσματα.

Η δημοσκόπηση του Reuters συμφωνεί με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης των αρχών του έτους από το Kaiser Family Foundation σύμφωνα με την οποία ο αμερικανικός λαός είναι πολωμένος, με σχεδόν τους μισούς να θέλουν την απόσυρση του νόμου αλλά 28% από αυτούς θέλουν να μάθουν τις λεπτομέρειες του νέου νόμου που τον αντικαθιστά προτού καταργηθεί ο Obamacare.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έγινε διαδικτυακά και στις 50 πολιτείες. Στην ερώτηση απάντησαν 2.232 Αμερικανοί ενήλικες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν 951 δημοκρατικοί και 879 ρεπουμπλικανοί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x