Επικαιρότητα

Ιράκ: Οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Μπασίκα

Μέσω της Μπασίκα προχωράει ο ανεφοδιασμός του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη.

Στην μέχρι πρότεινος ισλαμοκρατούμενη ιρακινή πόλη της Μπασίκα κατάφεραν να διεισδύουν οι δυνάμεις των Κούρδων στρατιωτών του Ιράκ που μάχονται για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Η δυνάμεις της πεσμεργκά υποστηρίζουν ότι έχουν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Μπασίκα, της πόλης που απέχει περίπου 13 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη.

Οι ιρακινές κουρδικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ μεγάλης κλίμακας εναντίον των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, καθώς μετακινούνταν προς το κέντρο της Μπασίκα, μιας πόλης που αποτελεί το σημείο που βοηθάει στον ανεφοδιασμό του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλης

«Οι δυνάμεις μας ετοιμάζονται να χτενίσουν την πόλη και να την αποναρκοθετήσουν», διευκρίνισε ο ο Τζάμπαρ Γιάουαρ, γενικός γραμματέας του υπουργείου της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν που είναι αρμόδιο για τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Το πρωί, υπήρχαν τρομοκράτες κρυμμένοι σε σπίτια. Ήθελαν να το βάλουν στα πόδια (...) 13 από αυτούς σκοτώθηκαν», συνέχισε, προσθέτοντας πως πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σε υπόγεια τούνελ.

Στην περιοχή της Μπασίκα βρίσκεται μια στρατιωτική βάση όπου έχουν αναπτυχθεί τουρκικές δυνάμεις, ένα θέμα που έχει προκαλέσει ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και στη Βαγδάτη.

Η Τουρκία επιμένει ότι πρέπει να έχει έναν ρόλο στην επίθεση κατά της Μοσούλης που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου, και έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις πυροβολικού εναντίον των τζιχαντιστών από τη βάση της Μπασίκα.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x