Betmasters

Ισοπαλία στην Τούμπα ίσον Τσάμπιονς Λιγκ για τον Παναθηναϊκό

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr το «Χ» στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τους «πράσινους, για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, εξέλιξη που ισοδυναμεί με νίκη για το «τριφύλλι».

Μετά από δύο αγωνιστικές στη διαδικασία ο Παναθηναϊκός απέχει +4 πόντους από τους Θεσσαλονικείς και +6 από τον τρίτο Αστέρα. Υπάρχει συνδυασμός αποτελεσμάτων, ο οποίος μπορεί να φέρει την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μαθηματικά πρώτη, μόλις, με την ολοκλήρωση της τέταρτης ημέρας των πλέι οφ. Αν πάρει τέσσερις πόντους με τον ΠΑΟΚ, σε Τούμπα και «Λεωφόρο», θα φθάσει τους 12, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» (στην περίπτωση αυτή) ν΄ ανεβαίνει, μόλις, στους 5 από τους 4 που έχει τώρα. Αν κάποια ομάδα εκ των Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου δεν κάνει το «δύο στα δύο» στα μεταξύ τους ματς, τα οποία ακολουθούν, τότε μάξιμουμ οι Αρκάδες φθάνουν στους 5 ή οι Περιστεριώτες στους 4.

Αν έπρεπε να μπουν στη ζυγαριά ενδιαφέροντος για τους φιλοξενούμενους τα ματς σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (την ερχόμενη Κυριακή), εννοείται πώς το εντός έδρας στη «Λεωφόρο» είναι το σπουδαίο κι εκεί το «τρίποντο» είναι απαιτητό. Aπό την άλλη, για τον ΠΑΟΚ είναι η νίκη είναι μονόδρομος μετά τους δύο χαμένους πόντους στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης. Τα παιχνίδια της regular season (νίκες μέσα-έξω για τον Παναθηναϊκό με 1-2 και 4-3) δεν έχουν καμία σχέση με τα δύο που έρχονται, απλώς μνημονεύεται πώς οι «πράσινοι» γενικά τα τελευταία χρόνια έχουν πιάσει ορισμένα από τα καλύτερά τους ματς με τον ΠΑΟΚ (όπως στον περυσινό τελικό Κυπέλλου).

Σημαντικές για τον Γιώργο Γεωργιάδη (πρώην παίκτης του «τριφυλλιού») είναι οι απουσίες των Σαλπιγγίδη και Γκολάσα, ενώ αμφίβολος λογίζεται ο Μακ που χτύπησε με τους Αρκάδες κι έπαιξε – όντας ο καλύτερος παίκτης – για 67 αγωνιστικά λεπτά τραυματίας. Μπήκαν στην αποστολή οι Βίτορ και Κλάους, μετά τους τραυματισμούς τους, επιστροφές οι οποίες δυναμώνουν τους γηπεδούχους. H περίπτωση Νομπόα είναι ιδιάζουσα, με τον παίκτη να ψάχνεται να φύγει και στο προηγούμενο εντός ν΄ αποδοκιμάζεται από τον κόσμο! Από τους απόντες για τον Γιάννη Αναστασίου (Πέτριτς, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Μέντες, Κλωναρίδης) μόνον ο τελευταίος συνιστά σοβαρή απώλεια.

Η έμπνευση του Έλληνα προπονητή με τον Κουτρουμπή στα χαφ βγαίνει και θα επαναληφθεί, ο Νίνης είναι ανεβασμένος και θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα απέναντι στην πρώην ομάδα του, όλα τα λεφτά, πάντως, είναι ο καλύτερος στράικερ του πρωταθλήματος Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός ανεβάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και είναι ικανός να σκοράρει, εννοείται, ακόμη και σε μία τόσο απαιτητική έδρα. Οι φιλοξενούμενοι αυτό το διάστημα είναι ένα σκαλί επάνω από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν ήταν κακός με τον Αστέρα μα άστοχος κι άτυχος (τρία δοκάρια)! Τραβηγμένο το «διπλό», σαφώς πιο λογικός ο «άσος», αλλά το σενάριο του βολικού βαθμού για την καλύτερη ομάδα των δύο – αυτό το διάστημα – δεν πρέπει να υποτιμάται.

Όσον αφορά τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, η έκπληξη Ντνιεπρ παίζει το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας της απέναντι στη Σεβίλλη. Οι Ισπανοί είναι το φαβορί, έχοντας επιτεύγματα κι εμπειρία στο θεσμό. Οι Ουκρανοί στηρίζονται σε γηγενείς παίκτες και ο Μίρον Μάρκιεβιτς μπορεί να είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, όμως λογίζεται ως προπονηταράς. Επομένως αν υποτιμηθεί, στον τελικό της Βαρσοβίας, το αουτσάιντερ μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά. Πέραν του τροπαίου η νικήτρια θα παίξει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ! Το κατόρθωμα της Ντνιεπρ να φθάσει ως εδώ, αποκλείοντας και τον Ολυμπιακό στο δρόμο για την Πολωνία, είναι απίθανο. Παρά τις πολιτικές αναταραχές που την ξεσπίτωσαν κι έθεσαν σε αμφιβολία ακόμη και τη συμμετοχή της στην Ευρώπη έμεινε όρθια… Οι αποδόσεις για τελικό, όσο φαβορί κι αν είναι οι Ανδαλουσιάνοι, ευνοούν την κόντρα. Η ισοπαλία και η ανάδειξη του νικητή σε παράταση ή πέναλτι αποτελούν ένα σενάριο με πιθανότητες.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
131. ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χ (3,30)
200. ΝΤΝΙΕΠΡ – ΣΕΒΙΛΛΗ: Χ (3,60)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x