Ελλάδα

Ιστορία ο ΚΑΟΔ, αγωνία ο Πανελευσινιακός

Για πρώτη φορά στην ιστορία του στα play offs θα παίξει ο ΚΑΟΔ μετά τη νίκη με 81-68 στη Δράμα επί του Πανελευσινιακού. Στο χέρι των ηττημένων η παραμονή.

Ο ΚΑΟΔ επικράτησε 81-68 του Πανελευσινιακού στη Δράμα για την 25η αγωνιστική, εξασφάλισε θέση στα play offs για πρώτη φορά στην ιστορία του και θα δώσει μάχη μέχρι τέλους με τον Άρη για την έκτη θέση που δεν οδηγεί πάνω σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Οι ηττημένοι εξακολουθούν να έχουν την τύχη στα χέρια τους για τη σωτηρία, αφού τους αρκεί μία νίκη επί της Νέας Κηφισιάς στην Ελευσίνα για να παραμείνουν στην Α1 ή να χάσουν ο Ηλυσιακός από το Ρέθυμνο στην Κρήτη και ο Ίκαρος από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, αφού υπερτερούν σε κάθε ισοβαθμία.

Ο Λάζερικ Τζόουνς με 20 πόντους, μαζί με τους Μάρκοβιτς και Ζάρα που πρόσθεσαν 16 και 15 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τους νικητές, ενώ ο Ντέιβιντ Κάιλς με 19 διασώθηκε από τους ηττημένους.

Το ματς

Ο Πανελευσινιακός ήταν αυτός που είχε περισσότερη ανάγκη τη νίκη, αλλά ο ΚΑΟΔ μπήκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο ματς. Ο Μπράουν ήταν ως συνήθως ορεξάτος και μαζί με τους Μάρκοβιτς και Μπάβτσιτς έδωσαν από την αρχή μεγάλο προβάδισμα, που έφτασε και διψήφια τιμή (23-12) στους γηπεδούχους. Η αστοχία των φιλοξενούμενων από μακριά (0/9 τρίποντα στο ημίχρονο) δεν εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους να επιστρέψουν στο ματς, οι Δραμινοί είχαν πλουραλισμό και λύσεις από τον πάγκο και η διαφορά δεν άργησε να εκτοξευτεί στους 17 με νταμπλ σκορ, 34-17, με το ημίχρονο να κλείνει τελικά στο 39-27.

Η αντεπίθεση των παικτών του Σκαραφίγκα συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο φέρνοντας τους φιλοξενούμενους και στο -6, 39-33, ενώ έπρεπε να φτάσουμε περίπου στα μισά της περιόδου για να πετύχει ο Τζόουνς τους πρώτους πόντους των γηπεδούχων με βολές. Το παρθενικό τρίποντο του Πανελευσινιακού μετά από δώδεκα ανεπιτυχείς προσπάθειες (1/13) ήρθε δια χειρός Παπαμακάριου, αλλά απάντησαν με δύο τέτοια Τζόουνς και Ζάρας (50-40). Στην τέταρτη περίοδο ο ΚΑΟΔ έβρισκε τις λύσεις για να διατηρείται σε απόσταση ασφαλείας και το τρίποντο του Ζάρα περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος φάνηκε να κρίνει τα πάντα (76-64) για να έρθει το τελικό 81-68.

Δεκάλεπτα: 23-12, 39-27, 54-44, 81-68.

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης, Τζόουνς 20, Στίγκερς 2, Μπράουν 11, Βον 4, Μάρκοβιτς 16, Μπάβτσιτς 7, Ζάρας 15, Μπένας 4, Κολοβής 2.

Πανελευσινιακός: Νίκου 2, Παπαμακάριος 3, Αράπης 2, Κάιλς 19, Τζόουνς 13, Φίσερ 5, Μελισσαράτος 14, Τέρνερ 6, Ούζας 2, Μάντζαρης 2, Αβραμίδης.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Πουρσανίδης Γ., Βαρδάλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x