Επικαιρότητα

Ιστορική χιονοθύελλα χτυπά τις ΗΠΑ

Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας βρίσκονται οι βορειοανατολικές ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσουν την χιονοθύελλα «Τζούνο», που χαρακτηρίζεται από τους μετεωρολόγους «ιστορική» και «απειλητική για τη ζωή».

Με ανέμους που θα φτάσουν έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα και το χιόνι να έχει καλύψει τα πάντα, οι βορειοανατολικές αμερικανικές πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για λόγους ασφαλείας στους δρόμους ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα ενώ κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς δεν εκτελεί δρομολόγια. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι την Τρίτη το ύψος του χιονιού μπορεί να ξεπεράσει τα 76 εκατοστά, έχοντας προειδοποιήσει τους πολίτες να δείξουν εξαιρετική προσοχή και να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση.

Σχεδόν 60 εκατομμύρια κάτοικοι της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας, της Βοστόνης και των γύρω περιοχών έχουν οχυρωθεί στα σπίτια τους, έχοντας προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έλλειψη τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ .

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει σε 13 κομητείες της Νέας Υόρκης και ανάλογες αποφάσεις υπάρχουν σε Κονέκτικατ και Μασαχουσέτη. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κούομο. «Εάν οδηγείτε μετά τις 23:00 σε οποιοδήποτε δρόμο, διαπράττετε παράβαση. Μπορεί να γίνει ζήτημα ζωής ή θανάτου, οπότε επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσοχή».

Φόβοι εκφράζονται καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι μπορεί να προκαλέσει διακοπή της ηλεκτροδότησης που θα είναι δύσκολο να αποκατασταθεί ενώ ο πάγος θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στους πολίτες που δε θα μπορούν να μετακινηθούν ούτε πεζοί.

Πωλίνα Ψαρομηλίγκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x