Europa League

Ίσως φταίνε τα… φεγγάρια!

Η ατυχία και οι… κόντρες «χτύπησαν» την πόρτα του Ατρόμητου, ο οποίος ηττήθηκε 3-1 από την Άλκμααρ και βλέπει την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, να δυσκολεύει για τα καλά.

Η Άλκμααρ έκανε τη ζημιά στον Ατρόμητο, έφυγε με το 3-1 από το Περιστέρι και «πάγωσε» για τα καλά τα όνειρα των Περιστεριωτών για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Σε μια εβδομάδα ο επαναληπτικός στην Ολλανδία.

Καλύτεροι οι «κυανόλευκοι» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρέθηκαν πίσω 2-0 με τέρματα των Γκούντμουντσον (51’) και Γιόχανσον (74’), όμως μείωσαν με πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 76’ και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν, είτε νωρίτερα, είτε αργότερα από την στιγμή που ο σκόρερ του πρώτου τέρματος σκόραρε και πάλι για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Το ματς:


Με τον ενθουσιασμό στο πλευρό του και την πίεση από τα πρώτα λεπτά, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά από την Άλκμααρ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Περιστερίου. Οι «κυανόλευκοι» με πίεση ψηλά, με καλά κλεισμένες τις αμυντικές τους τρύπες και προσεκτικές μεταβιβάσεις της μπάλας από Ούμπιντες και Πίτου Γκαρσία, κατάφεραν και ήλεγξαν το παιχνίδι από τα πρώτα του λεπτά. Οι Μπάλλας και Δημούτσος λειτουργούσαν πολύ καλά τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι, με τις αλληλοκαλύψεις, την στιγμή που δεν άφηναν κανέναν κενό χώρο στους Ολλανδούς.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην έχουν λύσεις τόσο στην πίεση, όσο και στην γενικότερη αμυντική λειτουργία του Ατρόμητου και προσπαθούσαν να πλησιάσουν στην εστία του Σηφάκη με μεγάλες μπάλες, οι οποίες προέρχονταν από τα ακραία μπακ τους. Η ομάδα του Παράσχου θα μπορούσε να έχει ανοίξει και το σκορ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, όπου μίλησαν η ποιότητα και η ευφυΐα του Παπαδόπουλου και του Καραγκούνη, όμως η τύχη (με την βοήθεια του Εστέμπαν για να γράψουμε την αλήθεια) τους γύρισε την πλάτη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με τον Παράσχο να είναι σαφώς ευχαριστημένος από όσα είδε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Άλκμααρ να μπαίνει πιο επιθετικά και αυτήν της την υπεροχή να την κάνει και γκολ, μόλις πέντε λεπτά αργότερα με τον Γκούντμουντσον «κόβοντας» τα πόδια των παικτών του Ατρόμητου. Για να συνέλθουν οι «κυανόλευκοι» χρειάστηκαν κάποια λεπτά, όμως στη συνέχεια πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να γίνονται πιεστικοί προς την εστία των Ολλανδών. Σε μια κόντρα, όμως οι παίκτες του Βέρμπεεκ με τον Γιόχανσον διπλασίασαν τα τέρματά τους, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των Περιστεριωτών.

Η… απάντηση του Ατρόμητου ήταν άμεση και ο Παπαδόπουλος, μετά από ωραία ενέργεια του Μπρίτο, κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ και έβαλε την ομάδα των Δυτικών Προαστίων και πάλι στα παιχνίδι. Στα λεπτά που κύλισαν, ο Παράσχος άλλαξε την φιλοσοφία της ομάδας του, την έκανε άκρως επιθετική, οι ευκαιρίες δημιουργήθηκαν αλλά δεν έφερναν γκολ. Αντίθετα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Γκούντμουντσον πέτυχε και δεύτερο τέρμα και έβαλε πολύ δύσκολα στον Ατρόμητο για τον επαναληπτικό της Ολλανδίας.

Οι συνθέσεις:


Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας (83’ Καραμάνος), Δημούτσος (70’ Μπρίτο), Καραγκούνης (61’ Ναπολεόνι), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Τσενάμο, Παπουτσογιαννόπουλος, Ταυλαρίδης, Καλλέργης.

Άλκμααρ (Γκέρταν Βέρμπεεκ): Εστέμπαν, Γιόχανσον, Βάουτενς, Χουβελέου, Φίερχέφερ, Χένρικσεν, Ελμ (70’ Όβερτουμ), Γκουντέλι, Μπίρενς (86’ Μάρτενς), Γκούντμουντσον, Γιόχανσον.

Στον πάγκο: Ντε Βίντερ, Γκόρτερ, Ρέινεν, Ορτίθ, Μπεργκίς.

Διαιτητής: Μπορμπαλάν (Ισπανία)
Βοηθοί: Χιμένεθ, Πριέτο (Ισπανία)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Control room





Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x