Χρήστος Ρομπόλης

Ήταν crash, όχι… τεστ για Παναθηναϊκό

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για το... τρακάρισμα του Παναθηναϊκού στην Πόλη από τη Φενέρ, την ευκαιρία που χάθηκε για ένα καλό τεστ δυνάμεων και το μέλλον του στη διοργάνωση.

Υπό νορμάλ συνθήκες, ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα λειτουργούσε ως το πρώτο πραγματικό τεστ δυνάμεων της ομάδας. Τέτοια δεν ήταν τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, ούτε αυτό του Μονάχου, γιατί ήταν ανέτοιμος, ούτε εκείνο της Βαρκελώνης, γιατί η Μπαρτσελόνα παραμένει στην παρούσα φάση ένα επίπεδο παραπάνω.

Όμως η όποια αντιμετώπιση του ματς σαν crash test για τους «πράσινους» πήγε περίπατο από τη στιγμή που κλήθηκαν να παίξουν στην Πόλη χωρίς σέντερ και πλέι μέικερ, αφού οι φυσικές επιλογές για τις συγκεκριμένες θέσεις ήταν εκτός: Μαυροκεφαλίδης και Μπατίστα από τη μια, Νέλσον και Διαμαντίδης στην πορεία από την άλλη.

Ασφαλώς μια τόσο βαριά ήττα είναι αχώνευτη για κάθε ομάδα και οι απουσίες, όσο σοβαρές κι αν είναι, δεν καλύπτουν τα πάντα ούτε επουλώνουν τις πληγές. Όμως από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κριθεί για μια ήττα που υπέστη μισός, όπως και ο επίσης ελλιπέστατος Ολυμπιακός για την αντίστοιχη ήττα της περασμένης εβδομάδας στη Βιτόρια για τον ίδιο λόγο.

Για οποιαδήποτε ομάδα, ακόμη και την πληρέστερη ή πλουσιότερη στην Ευρωλίγκα, θα ήταν τεράστιο πλήγμα να παίξει χωρίς τέσσερις βασικότατους παίκτες. Πόσω μάλλον για τον Παναθηναϊκό, που είναι λογικό να μη διαθέτει τρίτο σέντερ και οργανωτή ίσης αξίας με τους «βασικούς». Η «Φενέρ» οσμίστηκε αίμα, διψούσε για εκδίκηση μετά το διασυρμό (αφού το 91-73 τότε ήταν μάλλον κολακευτικό γι’ αυτή) του ΟΑΚΑ και δεν έδειξε κανένα έλεος στον Παναθηναϊκό εκθέτοντας όλες αυτές τις αδυναμίες.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν σημείο αναφοράς στην αντίπαλη ρακέτα στην επίθεση και μετά την απώλεια του Διαμαντίδη έχασαν κάθε έλεγχο του ρυθμού. Ο Σλότερ είχε μεν 20 πόντους, αλλά με κατάχρηση επιθετικών προσπαθειών, ενώ οι υπόλοιποι σκόραραν με εκλάμψεις κι όχι συνέπεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στην άμυνα, όπου δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος… Ομπράντοβιτς για να δώσει εντολή να «χτυπήσει» η ομάδα του στη ρακέτα του Παναθηναϊκού. Κι όταν η άμυνα του «τριφυλλιού» έκλεινε προς τα μέσα, ο Γκάουντλοκ, ο Χίκμαν και ο Μαχμούτογλου ήταν έτοιμοι κι οπλισμένοι για να «σκοτώσουν» τον αντίπαλο (ΚΑΙ) από μακριά.

Η ήττα αυτή φέρνει-εκτός σοβαρού απροόπτου-τον Παναθηναϊκό τρίτο στον όμιλό του, μακριά από τον Ολυμπιακό στο Top 16, αλλά πιθανότατα παρέα με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι αποφεύγει μεν τους «εμφυλίους» που μπορούν εύκολα να σε αποπροσανατολίσουν σε έναν μαραθώνιο 14 αγώνων, αλλά πέφτει πάνω σε δύο μεγαθήρια και δυσκολεύει η προσπάθεια για πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Όλα αυτά φαντάζουν πολύ μακρινά όμως… Βασικό μέλημα του Παναθηναϊκού είναι σε αυτή τη φάση η σταδιακή βελτίωση, για να μπορέσει να μπει σε διαδικασία συζήτησης αν είναι εφικτοί τέτοιοι στόχοι για εκείνον. Με την ομάδα που εμφάνισε στην Πόλη, ασφαλώς και είναι ανέφικτοι. Με πλήρη σύνθεση… θα δείξει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x