sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ήταν ένας Ολυμπιακός και ένας ΠΑΟΚτζής που είδαν μαζί το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη...

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο με όσα έχουμε δει, αλλά είναι γεγονός! Ένας Ολυμπιακός και ένας ΠΑΟΚτζής είδαν ΜΑΖΙ το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και μάλιστα… ήρθαν από τη Γερμανία ΜΟΝΟ γι' αυτό!

Θα μπορούσαν να βλέπουν από κοντά… τίποτα Μπάγερν ή Ντόρτμουντ.

Παρότι, ωστόσο, ζουν καμπόσα χρόνια στη Γερμανία (πάνω από 25 αμφότεροι), το μυαλό τους είναι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα και στις ομάδες τους: τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ!

Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, μας είπε πως δεν ασχολείται καν με τις… Μπουντεσλίγκες και έρχεται στην Αθήνα κατά 99% ΜΟΝΟ για να δει από κοντά τους Πειραιώτες, το ίδιο και ο άλλος, που όποτε μπορεί πετάει για Θεσσαλονίκη και… Τούμπα!

Του Νίκου Ράλλη

Ο Αποστόλης Παντσίδης (ο Ολυμπιακός) και ο Μανώλης Τσουλφόγλου (ο ΠΑΟΚτσής) είναι κολλητοί πέντε χρόνια τώρα. Εργάζονται στην ίδια εταιρία -πλακιδίων- στο Ρόιτλιγκεν, μια πόλη μισή ώρα από τη Στουτγάρδη, στον γερμανικό νότο.

Κοιτώντας το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας, αποφάσισαν τον περασμένο Οκτώβρη να κάνουν κάτι που συνηθίζεται στην Ευρώπη, με τη μόνη διαφορά πως εδώ ο Μανώλης δεν πήρε μαζί του το κασκόλ του ΠΑΟΚ (οι φωτογραφίες είναι από το ξενοδοχείο)…

inner

Κανόνισαν μαζί ρεπό, έβγαλαν εισιτήρια και την περασμένη Πέμπτη πέταξαν για Αθήνα, προκειμένου να δουν από κοντά, δίπλα δίπλα, το χθεσινό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, στο «Γ. Καραϊσκάκης», επιστρέφοντας σήμερα στη Γερμανία!

Ο Αποστόλης, γεννημένος στη Νέα Βύσσα, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Ορεστιάδας, στην απορία μας πώς έγινε Ολυμπιακός, έχοντας γεννηθεί στο βορειότερο σχεδόν σημείο της Ελλάδας, μάς απάντησε πως, λόγω της δουλειάς του πατέρα του, πολύ γρήγορα μετακόμισε στην Κοκκινιά και… γαλουχήθηκε στην «κατακόκκινη» Νίκαια!

Ο Μανώλης, από την άλλη, γεννημένος στις Σέρρες, δεν το κούνησε από εκεί -μέχρι που μετανάστευσε, στα 10 του- και έγινε «φόλα» ΠΑΟΚτσής, έχοντας, πλέον, σπίτι και στη Θεσσαλονίκη, για… ευκολία, όταν… κατηφορίζει στην Τούμπα.

inner

Χθες, λοιπόν, έκαναν κάτι που ήθελαν καιρό τώρα, βλέποντας μαζί, από κοντά, το μεγάλο ελληνικό ντέρμπι νότου-βορρά, σε ένα ταξίδι… αστραπή!

Ο Μανώλης, όπως είναι λογικό, ήταν κάπως… μαζεμένος. «Δεν εκτέθηκε, ούτε θα έκανε κάτι προσβλητικό, που θα μπορούσε να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Όταν βάλαμε το γκολ εμείς, απλά δεν πανηγύρισε. Και ούτε τον πείραξα… Είχε πολύ χρόνο ακόμη το παιχνίδι, οπότε τον άφησα να πάρει τον χρόνο του. Μη σηκωθεί και φύγει», μάς είπε χαμογελώντας ο… νικητής Αποστόλης.

inner

«Στη Γερμανία, πάντως, δεν θα άνοιγε ρουθούνι αν ερχόταν ο Μανώλης με το κασκόλ του ΠΑΟΚ, που προφανώς δεν πήρε μαζί του στο Καραϊσκάκη», πρόσθεσε.

Όσο για το πώς βλέπουν το πρωτάθλημα, παρότι τόνισαν αμφότεροι πως δεν χάνουν ματς της αγαπημένης τους ομάδας, με μια φωνή είπαν «είναι καταστροφικό όλο αυτό που βλέπουμε. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί», για να συμπληρώσει ο Αποστόλης: «Κακά τα ψέματα, όμως. Ο Ολυμπιακός ρίχνει ένα σωρό λεφτά κάθε χρόνο, γι’ αυτό έχει ξεφύγει τόσο πολύ από τους υπόλοιπους».

Έχοντας, πλέον, επιστρέψει στη Γερμανία, ο Αποστόλης και ο Μανώλης νοσταλγούν ήδη την πατρίδα -και τις ομάδες τους- και προγραμματίζουν κιόλας το επόμενο ταξίδι τους που, για να είναι δίκαιοι, πρέπει να είναι στην Τούμπα.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x