Stoiximan Super League

Ήθελε ένα… σπρώξιμο

Ο Παναθηναϊκός ήταν «άχρωμος» για ένα ημίχρονο κόντρα στην Μπασακσεχίρ, αλλά το γκολ(0-1) του Ντίνα, του έδωσε ώθηση και στο δεύτερο μέρος έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Καλός ο Στιλ, αγωνία για τον Μέντες.

Κακός για ένα ημίχρονο, ωραίος στο δεύτερο…

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε χωρίς πολύ διάθεση και φαντασία στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης με την Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη, αλλά το τέρμα του Ντίνα (56’), που ήρθε από «δώρο» του αντίπαλου τερματοφύλακα του άνοιξε την όρεξη και έπαιξε καλά στην συνέχεια. Θα μπορούσε σημειώσει τουλάχιστον ακόμη ένα τέρμα, αλλά κινδύνεψε με ισοφάριση προς το φινάλε.

Αγωνίστηκε ο Βασίλης Αγγελόπουλος, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 12 Φεβρουαρίου του 1997, έπαιξε για περίπου 20 λεπτά, παίρνοντας την θέση του Μπούι, που εμφανίσθηκε βελτιωμένος, σε σχέση τις τις προηγούμενες εμφανίσεις του. Ο νεαρός είχε αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα στις 13 Απριλίου του 2014 για την τελευταία αγωνιστική του περυσινού πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη.

Καλή εμφάνιση από τον Στιλ, που κράτησε το «μηδέν» σε δύο περιπτώσεις.

Ο Νταβίντ Μέντες ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα στην προθέρμανση και δεν αγωνίστηκε, αν και ο Γιάννης Αναστασίου τον είχε δηλώσει στην αρχική ενδεκάδα. Την θέση του πήρε ο Χρήστος Δώνης.

Πλέον, οι «πράσινοι» έχουν το μυαλό τους στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (19/10, 16:00) στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός αποστολής ήταν οι διεθνείς, Καρέλης, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Μπερίσα. Όπως και οι Ζέκα, Νάνο, Πέτριτς, Κοτσόλης.

Το ματς



Μόλις μια κλασσική ευκαιρία είχε το πρώτο ημίχρονο και αυτή ήταν για την Μπασακσεχίρ, που βρήκε ευάλωτο τον Παναθηναϊκό, κάνοντας αντεπίθεση. Η μπάλα έφθασε στον Σοκολού, που ήταν στο ημικύκλιο της περιοχής της ελληνικής ομάδας. Το σουτ του όμως έφυγε λίγο δίπλα από το τέρμα του Στιλ. Μέχρι εκείνη την στιγμή το «τριφύλλι» είχε μια καλή ενέργεια του Μπαϊράμι, που «μπούκαρε» από τα δεξιά, ξεπερνώντας δύο αντιπάλους του, αλλά η τελική του προσπάθεια δεν ήταν καλή, ενώ τον είχε κλείσει η άμυνα των γηπεδούχων. Επίσης, προσπαθούσε να παίξει πολύ με τον Κλωναρίδη, που βγήκε κάποιες φορές στην αντεπίθεση, χωρίς να έχε συμπαραστάτες. Στο 18’ ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε κακή επέμβαση σε σέντρα του Ουκάρ και λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

inner

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην φορτσάρουν. Απέκτησε ενδιαφέρον στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει στροφές. Η ελληνική ομάδα έγινε επικίνδυνη σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, με τον Μπαϊράμι στο 39’ και στο 44’ με τον Κλωναρίδη, που έκανε καλή προσπάθεια, αλλά ήταν και πάλι απελπιστικά μόνος του και στο τέλος ο Σεϊλάν βγήκε και τον σταμάτησε.

Εντελώς διαφορετικό το δεύτερο μέρος. Πολύ πιο ωραίο από το πρώτο, καθώς είχε «παλμό» και φάσεις. Ο Παναθηναϊκός βγήκε πολύ πιο ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε (στην κυριολεξία) να κάνει το 0-1 στο 56ο λεπτό, όταν ο Ντίνας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από… γκέλα του τερματοφύλακα της Μπασακσεχίρ, Σεϊλάν. Εννέα λεπτά αργότερα παραλίγο να έρθει και δεύτερο τέρμα για τον Παναθηναϊκό, όταν Μπούι και Δώνης απείλησαν με διαφορά λίγων δευτερολέπτων. Η τρίτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι για τους «πράσινους», όταν ο Κουτρουμπής άφησε τα αμυντικά του καθήκοντα και ύστερα από την συνεργασία με τον Ατζαγκούν βγήκε απέναντι από τον Σεϊλάν, αλλά νικήθηκε. Στο 76’ η Μπασακσεχίρ έφθασε μια… ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Στιλ έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά, ύστερα από την προβολή του Πέρπε.

inner

Μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός είχε δύο προσπάθειες για γκολ και στη δεύτερη θα μπορούσε να «καθαρίσει» την υπόθεση… νίκη (όχι πως έχει μεγάλη σημασία σε τέτοια ματς). Αρχικά, ο νεαρός μέσος είχε (74’) καλό σουτ και στο 90’ ο Κλωναρίδης βγήκε στην αντεπίθεση, έχοντας κοντά του στο τέλος της φάσης τον μοναδικό σκόρερ του ματς, Θανάση Ντίνα και προσπάθησε να τον τροφοδοτήσει, ενώ στην άμυνα της Μπασακσεχίρ ήταν ο τερματοφύλακας και ακόμη ένας παίκτης, αλλά η μπάλα δεν έφθασε στον πρώην παίκτη της Παναχαϊκής.

Οι Τούρκοι παραλίγο να ισοφαρίσουν στο τέλος (90’) με την κεφαλιά του Ακίν, αλλά δεν τα κατάφερε και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπασακσεχίρ (Αβτσί): Σειλάν, Ουκάρ, Αιχάν (35' Αράτς), Κανσέβ, Οζντορούν, Ακτσάι, Τεκντερίμ, Σοκολού, Μοσορό, Πεκτούρκ, Σεντούρκ. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Ακίν, Ντόκα, Μπιντάλ, Τομ, Περπέ.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Σπυρόπουλος (46' Μπούρμπος), Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος (46' Ρισβάνης), Δώνης, Μπούι (74' Αγγελόπουλος), Λαγός, Μπαιράμι (46' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης, Ντίνας.

Γήπεδο: «Φατίχ Τερίμ»΄


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x