Γενικά

Ήττα με χαμόγελα στην Μπρατισλάβα για την Εθνική πινγκ πονγκ γυναικών

Η Εθνική ομάδα πινγκ πονγκ γυναικών ολοκλήρωσε με ήττα τους αγώνες της στο προκριματικό στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2019, αλλά και με πλατιά χαμόγελα.

Για την ακρίβεια, η ήττα με 3-0 από τη Σλοβακία δεν άλλαξε ούτε στιγμή τα αισθήματα χαράς και περηφάνιας για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, που θα γίνουν το φθινόπωρο στη Ναντ της Γαλλίας. Με τη νίκη 3-2 επί της Ελβετίας το Σάββατο, η Ελλάδα κατέκτησε στην Μπρατισλάβα τη δεύτερη προνομιούχο θέση από το τέταρτο γκρουπ του σταδίου 2 και υλοποίησε έναν δύσκολο και βασικό της στόχο.

Έκανε, μάλιστα, καλή προσπάθεια απέναντι στο φαβορί του γκρουπ τη Σλοβακία και σίγουρα μπορούσε να καταφέρει κάτι περισσότερο.
Να σημειωθεί ότι η 19χρονη Ελισάβετ Τέρπου πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνισή της με την Εθνική γυναικών. Αγωνίστηκαν ακόμα η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη, σε αυτό το ματς έμεινε στον πάγκο η Μαρία Χριστοφοράκη.

Στην αναμέτρηση αγωνίστηκε πρώτη η Κατερίνα Τόλιου και αναμετρήθηκε με την κορυφαία Σλοβάκα, την Μπάρμπορα Μπαλάζοβα, η οποία φιγουράρει στο νούμερο 12 της ευρωπαϊκής κατάταξης του Μαΐου. Η πρωταθλήτριά μας έχασε 3-0, αλλά προκάλεσε δυσκολίες με την άμυνα και είναι ενδεικτικό ότι είχε τρία σετ μπολ στο πρώτο σετ και δύο στο δεύτερο.

Στον επόμενο αγώνα, η Κωνσταντίνα Παρίδη έδωσε ντέρμπι με την Τατιάνα Κουκούλκοβα και λύγισε στα πέντε σετ. Έδωσε συνέχεια στις αξιόλογες εμφανίσεις κι έβγαλε πολύ επιθετικό παιχνίδι, όμως στο τελευταίο σετ έκανε κακή εκκίνηση (1-5) και τις στοίχισε.

Στο τρίτο στη σειρά ματς, η Ελισάβετ Τέρπου προσπάθησε στο ντεμπούτο της για το καλύτερο κόντρα στην έμπειρη Εβα Οντόροβα. Eχασε με 3-0, αλλά κι εκείνη μπορούσε να πιέσει περισσότερο, καθώς προηγήθηκε 9-6 στο πρώτο σετ και γενικά είχε καλά διαστήματα.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Σλοβακία-Ελλάδα 3-0:

Μπάρμπορα Μπαλάζοβα-Κατερίνα Τόλιου 3-0 (14-12, 13-11, 11-6)
Τατιάνα Κουκούλκοβα-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-2 (8-11, 11-6, 11-2, 11-13, 11-2)
Εβα Οντόροβα-Ελισάβετ Τέρπου 3-0 (11-9, 11-6, 11-5)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x