Γαλλία

Το μυστικό του Ιμπραΐμοβιτς

Ο Φάμπιο Καπέλο αποκάλυψε πώς ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εξελίχθηκε σε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του κόσμου.

Σύμφωνα με το Φάμπιο Καπέλο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μετατράπηκε σε μηχανή παραγωγής γκολ, αφού παρακολούθησε προσεκτικά σε βίντεο το θρύλο του ολλανδικού ποδοσφαίρου που μεσουράνησε στα ιταλικά γήπεδα με τη φανέλα της Μίλαν, τον Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Ο προπονητής της εθνικής Ρωσίας είχε υπό την καθοδήγησή του στη Γιουβέντους για δυο χρόνια (2004-2006) το Σουηδό στράικερ και εξήγησε πως χρειάστηκε ορισμένες βελτιώσεις στο παιχνίδι του για να φτάσει στο υψηλότατο σημερινό επίπεδο.

«Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει απίστευτα μεγάλο φυσικό ταλέντο και δεν είναι τόσο δύσκολο να μετατρέψεις κάποιον τόσο προικισμένο σε μηχανή των γκολ. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να του εξηγήσω μερικά πράγματα. Κατόπιν δούλεψε σκληρά σε καθημερινή βάση στην προπόνηση», ανέφερε σε συνέντευξή του στο σάιτ της FIFA ο Ιταλός τεχνικός.

Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος στα τεχνικά στοιχεία στα οποία δούλεψε ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν: «Όταν ξεκίνησε, σούταρε πολύ δυνατά, αλλά δεν είχε ακόμα σωστή τεχνική, ενώ δεν ήταν πολύ καλός ούτε στον αέρα».

Έτσι αποφάσισε να μιλήσει με το 33χρονο επιθετικό και το συμβούλευσε να κάνει ότι έκανε και ο παλαίμαχος Ολλανδός επιθετικός:

«Τον κάλεσα μια μέρα και του είπα: “είσαι όσο καλός ήταν ο Φαν Μπάστεν. Έχεις το ταλέντο να είσαι στο ίδιο επίπεδο με αυτόν και θα σου δείξω πώς να το καταφέρεις”. Του έδειξα ένα βίντεο με όλα τα γκολ του Φαν Μπάστεν και του είπα: “Είσαι πολύ μακριά από την αντίπαλη εστία για να σκοράρεις. Σου αρέσει να δημιουργείς για τους συμπαίκτες σου και το κάνεις πολύ καλά, αλλά αν θες να γίνεις σκόρερ, πρέπει να παίξεις κοντά στην περιοχή”. Το πήρε πολύ γρήγορα το μήνυμα».

Επομένως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αύξησε κατά πολύ την παραγωγικότητά του μετά το 2006, έχοντας σημειώσει συνολικά 227 γκολ σε Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν.


Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x