Betmasters

Καφενείον «Η Ελλάς»

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr το ενδεχόμενο να δεχτεί ένα γκολ, τουλάχιστον, η Εθνική από τη Φινλανδία στο… μαρτύριο των Προκριματικών για το Euro 2016.

Έξι παιχνίδια στον έκτο προκριματικό όμιλο του ερχόμενου Ευρωπαϊκού, τρίτος διαφορετικός προπονητής για την Εθνική που μετά το φευγιό των Κλαούντιο Ρανιέρι και Σέρχιο Μαρκαριάν θα παραταχθεί στο ματς με τους Φινλανδούς με τον Κώστα Τσάνα στον πάγκο της. Η λευκή πετσέτα έχει υψωθεί, η Εθνική αναζητά την πρώτη της νίκη στη διαδικασία και ο αντίπαλος, πράγματι, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι φιλοξενούμενοι έχουν δύο πόντους περισσότερους (δύο η Ελλάδα, τέσσερις η Φινλανδία) και κάποιες παραπάνω ελπίδες για την τρίτη θέση των μπαράζ.

Η Ελλάδα δεν έχει σκοράρει ακόμη εντός (0-4 γκολ), δεν έχει φυσικά νικήσει μην έχοντας καν πόντο (0-0-3). Έχασε δύο φορές από τα Νησιά Φερόε και είναι έκτη και τελευταία σε γκρουπ με Ρουμανία, Βόρειο Ιρλανδία, Ουγγαρία, Νησιά Φερόε και Φινλανδία! Τραγέλαφος… Οι αποδόσεις δίνουν μεγάλο φαβορί την Εθνική, λες και υπάρχει κάποια σχέση αυτής της ομάδας με το σύνολο που αγωνίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα προβλήματα στην ΕΠΟ είναι σημαντικά και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν θα θυμίζει… πασαρέλα – όπως τα παλιά τα χρόνια –, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο στην παρούσα φάση.

Η παράδοση με τους Φινλανδούς εντός έδρας είναι συντριπτική (7-0-0), όμως κι αυτή δεν έχει κανένα νόημα στη συζήτηση για τούτο το, ειδικών συνθηκών, παιχνίδι. Ο Τσάνας έχει έργο στις μικρές Εθνικές, αλλά δεν μπορεί να κριθεί ως τίποτε περισσότερο από μία μεταβατική λύση ανάγκης. Το σκηνικό με τον Γιώργο Καραγκούνη είναι ζημιογόνο για την Ελλάδα, που κατάφερε να χάσει δις από τους ερασιτέχνες νησιώτες των Φερόε! Άρα μπορεί να συμβεί το ίδιο από τον οποιονδήποτε… Οι πρόσφατοι τραυματισμοί των Πέτσου, Νίνη και Τοροσίδη σαφώς κι επηρεάζουν, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το πρόβλημα των γηπεδούχων.

Η Φινλανδία είναι κανονική ομάδα, με χειρότερο ρόστερ από το δικό μας, αλλά αποτελεί σύνολο και όχι σκορποχώρι! Θα έχει από το νέο έτος προπονητή τον πρώην του Παναθηναϊκού, Χανς Μπάκε, ενώ μέχρι τότε ο Μάρκου Κάνερβα θα κρατά τις τύχες της στα χέρια του. Στις 11 Οκτώβρη 2014 οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στο Ελσίνκι, με την Εθνική σ΄ εκείνο το ματς να προηγείται και να είναι αρκετά καλή. Δεν πήρε, όμως, τη νίκη που ίσως της άλλαζε τη μοίρα! Υπάρχουν κάποιες ελπίδες για την τρίτη θέση, όμως όχι ρεαλιστικές. Σύντομα θα πάψουν να υπάρχουν κι αυτές. Δεν αποκλείουμε την αντίδραση της Ελλάδας και την επιβεβαίωση ενός «τριπόντου», κάτι σαν μικρή παράταση ζωής.

Δεν κοντράρουμε τον «άσο», με λίγα λόγια, απλά επισημαίνουμε τη λάθος απόδοση στους γηπεδούχους που παρουσιάζουν σε όλους τους τομείς σημάδια διάλυσης! Το ενδεχόμενο του Goal, να σκοράρει (όπως φαίνεται πιθανό από τη λογική και τις τιμές του φαβορί) και η Εθνική και η Φινλανδία, παίζει. Η απόδοση στο 2,05 σαφώς κι έχει αξία μεγαλύτερη του «άσου». Δομικά και αγωνιστικά ίσως να μην ταιριάζει σ΄ αυτήν την Ελλάδα καν ο αλληγορικός χαρακτηρισμός «καφενείον» του τίτλου. Για να λειτουργήσει σωστά ένα καφενείο υπάρχουν και κανόνες… Στην Ελλάδα από το περασμένο καλοκαίρι καταστρατηγήθηκαν στο σύνολό τους!

Όσον αφορά τη δεύτερη πρόταση θα είναι από τα πολύπαθα Βαλκάνια κι αυτή, με τη Σερβία να υποδέχεται την Αρμενία για τον ένατο όμιλο. Ματς κεκλεισμένων των θυρών, στο Νόβι Σαντ, με τους γηπεδούχους να έχουν… στην πλάτη και μείον τρεις βαθμούς από τα γεγονότα στο ματς με την Αλβανία (το έχασαν 0-3 στα χαρτιά). Οι Αρμένιοι δεν έχουν την ποιότητα των Σέρβων, όμως οι παραπάνω συνθήκες ευνοούν για να παλέψουν το ματς και να σκοράρουν, έστω, μία φορά! Άλλωστε έβαλαν δύο γκολ στην Πορτογαλία, της μαζικής άμυνας, του Σάντος. Σκόραραν εκτός με τη Αλβανία, ενώ και στη Δανία πέτυχαν τέρμα και στο πρώτο ματς (1-1 εντός) με τους Σέρβους. Υψηλό το Goal κι εδώ, οπότε το ρισκάρουμε.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
1386. ΣΕΡΒΙΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ: GOAL (2,02)
1389. ΕΛΛΑΔΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: GOAL (2,05)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x