Κώστας Νικολακόπουλος

Και δουλειά δεν κάνεις και χάνεις λεφτά και...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr δύο-τρία πράγματα για μία ιστορία του χειμώνα, που γίνεται επίκαιρη και τώρα.

• Έβλεπα χθες τον αγώνα της Τούμπας. Κι ο Τζαβέλλας ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ-όπως γενικά εδώ και καιρό είναι πολύ σταθερός σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, κι ας τον έκραξαν τις προάλλες τα ΠΑΟΚια. Όταν, όμως, είναι καλύτερός σου παίκτης εντός έδρας ο αριστερός στόπερ, που πας…

• Η δε σύγκριση με τον έτερο στόπερ του ΠΑΟΚ, τον Κόστα, ήταν πραγματικά…στενάχωρη. Στενάχωρη για τον ΠΑΟΚ, που έδωσε ένα κάρο λεφτά για να φέρει τον Πορτογάλο άλλοτε διεθνή. Ως ένα βαθμό, όμως, φέρνει διάφορες σκέψεις και στον...Ολυμπιακό, θα έλεγα εγώ.

• Διότι πριν εμπλακεί ο ΠΑΟΚ, μιλούσε ο Ολυμπιακός με τον Κόστα, αφού είχε φαγωθεί να τον φέρει ο Μίτσελ. Εβδομάδες ολόκληρες επέμενε ο τότε τεχνικός του Ολυμπιακού. Κι από τη μία είναι ευχαριστημένοι στον Ολυμπιακό, που δεν έκαναν το χατίρι του Ισπανού.

• Ας σκεφθούμε, όμως, ότι κι ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε στην τελική επιλογή του για τη θέση του αντιΑμπιντάλ, αφού για τους άλφα η, βήτα λόγους ο (επίσης πανάκριβος) Σαντάνα, δεν έπιασε στον Πειραιά. Κι ούτε ο Σαντάνα (πρώην Ντόρτμουντ και Σάλκε) είναι κακός στόπερ, ούτε ο Κόστα.

• Όπως, βεβαίως, δεν είναι κακός στόπερ κι ο Ρολάντο, ο Πορτογάλος πρώην διεθνής, που ήταν επίσης στο στόχαστρο του Ολυμπιακού εκείνη την περίοδο. Ο Ρολάντο λοιπόν πήγε στην Άντερλεχτ τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, ενώ φέρονταν ως στόχος της Γιουβέντους. Κι ο Ρολάντο πάτωσε στην Άντερλεχτ! Έπαιξε εφτά-οκτώ ματς, με αυτόν έφαγε τρία η Άντερλεχτ στο Γιουρόπα από την Ντιναμό Κιέβου, ενώ είχε αποβολή, αλλαγές από τραυματισμούς κλπ.

• Νομίζω πως στον Ολυμπιακό πρέπει να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από την ιστορία «στόπερ του χειμώνα», με ό,τι ακολούθησε με Σαντάνα, Κόστα και Ρολάντο. Συμπεράσματα και σε ό,τι αφορά την στόχευση που έγινε, αλλά κυρίως να σταθούν σε δύο άλλα σημεία, διότι επαναλαμβάνω οι παίκτες αυτοί είναι καλοί και γνωστοί, άσχετα από την εικόνα που έβγαλαν.

• Και το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι Γενάρη μήνα, που παίρνεις παίκτη για να καλύψεις άμεσα κενό της ενδεκάδας σου, πρέπει να φέρνεις παίκτη ετοιμοπόλεμο: ο Κόστα προέρχονταν από το πρωτάθλημα του Κατάρ...Ο Σαντάνα ήταν αλλαγή της αλλαγής στη Σάλκε...Κι ο Ρολάντο είχε να παίξει από το Μάη του 2014…Την κατάληξη όλων την είδαμε.

• Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως όταν δεν παίρνεις παίκτη ετοιμοπόλεμο, και τη δουλειά σου δεν κάνεις και ένα σκασμό λεφτά πετάς (γιατί κι ο Ρολάντο πανάκριβος ήταν), αλλά και «καις» τον παίκτη. Διότι, ένας παίκτης σαν τον Σαντάνα, την επόμενη σεζόν, έχοντας προσαρμοστεί και κάνοντας προετοιμασία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πολύ καλύτερη εικόνα του χρόνου.

• Όμως, άμα έχει «καεί» από φέτος στη συνείδηση του κόσμου, πως θα τον κρατήσεις. Όπως ο Ολυμπιακός 'επιστρέφει' τον Σαντάνα στη Σάλκε, το ίδιο κάνει κι η Άντερλεχτ με το Ρολάντο στην Πόρτο. Η, μήπως πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έκανε κωλοτούμπες αν έβρισκε μία ομάδα ο Κόστα και τον ξεφορτώνονταν το καλοκαίρι;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x