Μουσική

Και η Κύπρος στον τελικό της Eurovision!

Μετά την Μαρία Έλενα Κυριάκου ακόμη ένας τραγουδιστής από την Κύπρο θα βρεθεί στον φετινό τελικό της Eurovision, αφού ο Γιάννης Καραγιάννης κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικές επιτροπές.

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου, φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας, τα κατάφερε, κερδίζοντας στον Α’ Ημιτελικό, να πάρει το «εισιτήριο» για τον σαββατιάτικο τελικό της 60ης Eurovision.

Σήμερα ήταν η σειρά της Κύπρου, με τον Γιάννη Καραγιάννη και το τραγούδι «One thing I should have done», να περάσει στον τελικό που θα διεξαχθεί στη Βιέννη το Σάββατο.



Απόψε, λοιπόν, το τραγούδι της Κύπρου, που συνέθεσε και έγραψε ο Mike Connari, ήταν μεταξύ των δέκα χωρών που πέρασαν στη μεγάλη βραδιά.

Οι δέκα χώρες που πέρασαν στον τελικό από τον Β’ ημιτελικό

Λιθουανία
Πολωνία
Σλοβενία
Σουηδία
Νορβηγία
Μαυροβούνιο
Κύπρος
Αζερμπαϊτζαν
Λετονία
Ισραήλ

Εκτός από τον δεύτερο ημιτελικό έμειναν οι

Ιρλανδία
Σαν Μαρίνο
Μάλτα
Πορτογαλία
Τσεχία
Ισραήλ
Λετονία
Αζερμπαϊτζάν
Ισλανδία
Ελβετία

Υπενθυμίζεται ότι στον τελικό εκτός από την Ελλάδα έχουν περάσει οι Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Εσθνονία, Γεωργία, Σερβία και Βέλγιο.

Στον τελικό του Σαββάτου, εκτός από τις big five, δηλαδή τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία που δεν συμμετέχουν στους ημιτελικούς θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ερμηνευτής που θα εκπροσωπεί την Αυστραλία.

Η συμμετοχή της Αυστραλίας αποφασίστηκε, επειδή ο διαγωνισμός που φέτος συμπληρώνει εξήντα χρόνια ζωής είναι ιδιαίτερα αγαπητός εκεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x