Δραστηριότητες

Και νέα πτήση Emirates προς Νέα Υόρκη, μέσω Μιλάνου

Η χορηγία στην ποδοσφαιρική ομάδα Μίλαν, έδωσε την αφορμή για την πτήση Ντουμπάι - Μιλάνο - Νέα Υόρκη, που ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου.

Το απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Ιταλίας και Αμερικής θα αποτελέσει μια σημαντική σύνδεση ανάμεσα στην ηπειρωτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επιτρέποντας στην Emirates να επωφεληθεί από την αυξημένη επιβατική κίνηση των δύο πόλεων, προσφέροντας παράλληλα περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες που ταξιδεύουν είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, είτε για λόγους αναψυχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αξιοποιώντας το δρομολόγιο Ντουμπάι - Μιλάνο, οι ταξιδιώτες που θέλουν άλλους προορισμούς στην Ευρώπη μπορούν να χρησιμοποιούν την easyJet, η οποία συνεργάζεται με την Emirates, ενώ όσοι θα πηγαίνουν Νέα Υόρκη και από εκεί σε άλλους προορισμούς στις Η.Π.Α. και στη Δυτική Ακτή, μπροούν να χρησιμοποιούν την JetBlue, που συνεργάζεται επίσης με την Emirates.

Η πτήση του υπερατλαντικού δρομολογίου (έτσι λέγονται τυπικά όσα δρομολόγια πραγματοποιούνται μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής), θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Boeing 777-300ER και θα είναι το τρίτο καθημερινό δρομολόγιο Ντουμπάι - Μιλάνο.

Μιλάνο και Νέα Υόρκη μοιράζονται την αγάπη τους για το φαγητό, τη μόδα και το σχέδιο, με τη Νέα Υόρκη να αποτελεί την πόλη με τη μεγαλύτερη ιταλική παροικία στην Αμερική. Το νέο δρομολόγιο, εκτός από το να προσφέρει εξαιρετική σύνδεση σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αναμένεται να γίνει πολύ δημοφιλές σε επιβάτες που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα αξιοθέατα πολλών πόλεων με ένα αεροπορικό εισιτήριο.

Η νέα υπηρεσία, που αποτελεί επέκταση της μίας εκ των τριών καθημερινών πτήσεων προς Μιλάνο, όπου έχει την έδρα της η ποδοσφαιρική ομάδα Μίλαν με χορηγό την Emirates, θα αυξήσει της πτήσεις της Emirates προς Νέα Υόρκη σε τρεις, ημερησίως, διότι ήδη από 2004 η εταιρεία συνδέει το Ντουμπάι με τη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, πρόσφατα οι πτήσεις έγιναν δύο ημερησίως, με αεροσκάφος Α380 προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Η Emirates θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ντουμπάι - Μιλάνο - Νέα Υόρκη με το υψηλής τεχνολογίας αεροσκάφος Boeing 777-300ER διαθέτοντας 8 καθίσματα στην Πρώτη Θέση, 42 στη Διακεκριμένη και 310 στην Οικονομική Θέση. Το αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με το βραβευμένο σύστημα ice της Emirates, προσφέροντας περισσότερα από 1.400 κανάλια ψυχαγωγίας εν πτήσει, καθώς και υψηλής γαστρονομίας γεύματα που θα ετοιμάζονται από σεφ.

Η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ENAC) έχει παράσχει την εξουσιοδότησή της για την υπηρεσία μεταξύ Μιλάνου και Νέας Υόρκης σε μια επιπλέον διμερή βάση και η Emirates διατηρεί τη βεβαιότητα ότι σε διάστημα 18 μηνών από την έναρξη του δρομολογίου, η αξιολόγηση θα επιδείξει σημαντικά οικονομικά οφέλη για την ιταλική οικονομία, στους κλάδους των εξαγωγών, του τουρισμού και των αεροδρομίων.

Εκτός από τις υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, η Emirates SkyCargo θα προσφέρει σε καθημερινή βάση συνολικά 38 τόνους χωρητικότητας εμπορευματικού φορτίου μεταξύ των δύο πόλεων.

Η πτήση της Emirates με κωδικό EK205 θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 09:05 με ώρα άφιξης στο Μιλάνο στις 13:50. Η πτήση θα αναχωρεί στη συνέχεια από το Μιλάνο στις 16:00 με ώρα άφιξης στη Νέα Υόρκη στις 19:00 την ίδια ημέρα. Η πτήση της επιστροφής με κωδικό EK206 θα αναχωρεί από τη Νέα Υόρκη στις 22:20 με ώρα άφιξης στο Μιλάνο στις 12:15 την επόμενη μέρα. Η ώρα αναχώρησης για το Ντουμπάι έχει οριστεί για τις 14:00, με ώρα προσγείωσης στο Ντουμπάι στις 22:05.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x