F1

Και ο Λιούις Χάμιλτον στα Paradise Papers: Δεν πλήρωσε φόρους για το πολυτελές αεροσκάφος του!

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τα Paradise Papers! «Μέσα» και το όνομα του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος φέρεται να έχει αποφύγει φόρους για το πολυτελές τζετ του -αξίας 23 εκατ. ευρώ!

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι των Paradise Papers τόσο μεγαλώνει ο σάλος από όσα έρχονται στο «φως»!

Τελευταία εξέλιξη, το γεγονός ότι στη λίστα για τις offshore… κρυψώνες των υπερ-πλουσίων του πλανήτη, βρίσκεται και το όνομα του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον!

Συγκεκριμένα, λοιπόν, ο Guardian, ο οποίος, να θυμίσουμε, πρωτοστατεί σε αυτή την εκτεταμένη έρευνα 380 δημοσιογράφων(!), αποκαλύπτει πως ο πιλότος της Mercedes απέκτησε ένα πολυτελές τζετ, ένα κόκκινο Bombardier Challenger 605, αξίας 27 εκατομμυρίων δολαρίων (23 εκατ. ευρώ), με κουρτίνες Armani και απέφυγε φόρο ύψους, σχεδόν, 4 εκατ. ευρώ, με την «εκμίσθωση» του αεροσκάφους στην περιβόητη Appleby, μια νομική εταιρεία-ελίτ, με κεντρικά γραφεία στη Βερμούδα και συγκεκριμένα, στη Νήσο του Μαν: Ένα «πάρκινγκ» φοροαποφυγής για τζετ και γιοτ!

Πώς το κατάφερε αυτό;

Εδώ είναι το απίστευτο της υπόθεσης, σύμφωνα, πάντα, με τα Paradise Papers.

Ο Χάμιλτον αγόρασε το αεροπλάνο στον Κανάδα και η παρθενική του πτήση είχε προορισμό το εν λόγω νησί, το οποίο, σημειωτέον, αποτελεί εξαρτώμενο έδαφος του Βρετανικού Στέμματος στην Ιρλανδική Θάλασσα, γνωστό για την επιεική φορολογική μεταχείριση των υπερ-πλουσίων του κόσμου!

Προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο Χάμιλτον πραγματοποίησε, πράγματι, αυτό το ταξίδι. Είναι δεδομένο, ωστόσο, πως έλαβε μια επιστροφή ΦΠΑ 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα έγγραφα που εξέτασε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), το BBC, o Guardian και περισσότερα από 90 ακόμα συνεργαζόμενα Μέσα Ενημέρωσης!

Αλλά έχει και συνέχεια η… ιστορία.

Το αεροσκάφος είναι τώρα εγγεγραμμένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας του 32χρονου πιλότου στις Παρθένους Νήσους, η οποία, με τη σειρά της, μισθώνει σε άλλη εταιρεία της Νήσου του Μαν, η οποία, με τη σειρά της, μισθώνει σε μια εταιρία… οθονών στο Γκέρνσεϊ, ένα άλλο μικρό νησάκι στη θάλασσα της Μάγχης. Εν ολίγοις, γαϊτανάκι!

Μάλιστα, ο Βρετανός φέρεται να ίδρυσε άλλη μία εταιρεία στο Νησί του Μαν, για να αγοράσει ένα σκάφος αξίας 2,5 εκατ. ευρώ, για την αγορά του οποίου δεν φαίνεται να έχει καταβληθεί ΦΠΑ!

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Χάμιλτον εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο, για να ζήσει στο Μονακό και στη συνέχεια στην Ελβετία, το 2007, προκειμένου να αποφύγει την υπερβολική φορολόγηση της πατρίδας του.

Για την ώρα, οι εκπρόσωποί του οδηγού της Formula 1 αρνούνται να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, αλλά το όλο θέμα φαίνεται πως μόλις ξεκίνησε…

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x