Euro 2024

Και οι αναπληρωματικοί έχουν ψυχή!

Οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο επιλέγονται για να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Κι ως τώρα τα καταφέρνουν περίφημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κανείς δεν έχει παράπονο για το θέαμα στη διοργάνωση της Βραζιλίας. Γκολ με το τσουβάλι, 58 μέχρι στιγμής, τα 11 εκ των οποίων από παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και αποδεικνύονται πολύτιμοι για τις ομάδες τους.

Ο Ντεπάι αποδείχθηκε κομβικός για την Ολλανδία στη νίκη 3-2 (με ανατροπή) απέναντι στους Αυστραλούς. Πέρασε στο ματς στη θέση του άτυχου Μάρτινς Ίντι και έκλεψε τις εντυπώσεις με μια ασίστ και το νικητήριο γκολ.

Με ανατροπή κέρδισαν επίσης Βέλγιο και Ελβετία. Ο Μαρκ Βίλμοτς εμπιστεύτηκε …με καθυστέρηση τον Φελαϊνί και τον Μέρτενς κι αυτοί με απίθανα γκολ έσωσαν τα προσχήματα και έδωσαν τη νίκη στους «κόκκινους διαβόλους» με 2-1 στην πρεμιέρα με την φιλότιμη Αλγερία. Σε ρόλο σωτήρα για τους Ελβετούς ο Σεφέροβιτς δίνοντας τη λύση στην εκπνοή, για το 2-1 απέναντι στο Εκουαδόρ.

inner

Στην αναμέτρηση ΗΠΑ-Γκάνα, ο Μπρουκς πέτυχε το τελικό 2-1 λίγα λεπτά πριν το ματς μπει στις καθυστερήσεις. Στον αγώνα Ρωσία-Ν. Κορέα (1-1) σκόραραν οι Κι Χέονγκ Λι και Κερζακόφ. Αμφότεροι ήρθαν από τον πάγκο.

Υπήρχαν και τέρματα που «κλείδωσαν» τη νίκη. Ο Ουρένια λίγα δευτερόλεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο διαμόρφωσε το 3-1 υπέρ της Κόστα Ρίκα κάνοντας την έκπληξη κόντρα στην Ουρουγουάη. Με το ίδιο σκορ η Χιλή επιβλήθηκε της Αυστραλίας χάρη στον Μποσεζούρ.

Ο μοναδικός παίκτης που ήρθε από τον πάγκο, σκόραρε, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα ήταν ο Ιμπίσεβιτς. Ο Βόσνιος μείωσε σε 2-1 στην ήττα από την Αργεντινή.

Παναγιώτης Σγαρδέλης - Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x