sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Και οι αριθμοί απογοητεύουν…

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο «σπάει» η Εθνική Ελλάδας και το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε τα στοιχεία που φανερώνουν την… καθίζηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε όλους τους τομείς.

Άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα πρόσθεσε η Εθνική Ελλάδας στην πορεία που έχει διαγράψει στην προκριματική φάση του Euro 2016, ύστερα από τη χθεσινή ήττα (1-0) από τη Φινλανδία μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να νικήσει σε ακόμη ένα ματς σε αυτή την προκριματική φάση, με τα αρνητικά ρεκόρ να μεγαλώνουν για τη «γαλανόλευκη» που δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει με τίποτα κεφάλι.

Το sport-fm.gr έψαξε τι είχε κάνει η Εθνική στα προκριματικά του Euro 2016, συγκρίνοντας την πορεία της με εκείνες για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2012 και το 2010.

Μέχρι στιγμής η Εθνική Ελλάδα έχει δεχθεί 8 γκολ σε επτά ματς, ενώ στην Ουγγαρία το ματς είχε λήξει 0-0 και απομένουν άλλοι τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων για την προκριματική φάση του Euro 2016, με πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες ως απολογισμό. Στα προκριματικά του 2010, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος στον ίδιο αριθμό αγώνων είχε δεχθεί μόλις 3 τέρματα.

Αυτή τη στιγμή η «γαλανόλευκη» έχει πετύχει δύο γκολ σε επτά ματς, η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών, ενώ στον ίδιο αριθμό αγώνων στην προηγούμενη διοργάνωση είχε σκοράρει 9 φορές! Τότε είχε γίνει το ακριβώς αντίθετο, πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που συνδιοργάνωσαν Ελβετία και Αυστρία, τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε πετύχει 16 γκολ και είχε δεχθεί μόλις 6 τέρματα σε 11 αναμετρήσεις, με συνολικό απολογισμό 9 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x