Champions League

Και πάλι μαζί…

Το ένα ζευγάρι περίμενε 18 χρόνια. Το άλλο μόλις ένα… Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους-Ντόρτμουντ ανταμώνουν και πάλι απόψε στους «16» του Champions League.

Αν σας άρεσε η πρώτη, η δεύτερη δόση του πρώτου πιάτου των «16» του Champions League είναι ακόμη πιο χορταστική. Το αποψινό μενού περιλαμβάνει δύο ματσάρες, σε Μάντσεστερ και Τορίνο…

Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα

Ένα χρόνο μετά το πρώτο τους ευρωπαϊκό ραντεβού, Σίτι και Μπαρτσελόνα συναντώνται και πάλι στην ίδια φάση του Champions League. Οι «πολίτες», μετά τον περσινό αποκλεισμό με συνολικό σκορ 4-1 (0-2, 2-1) ευελπιστούν σε διαφορετική έκβαση αυτή τη φορά. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι θα παραταχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη μείωση της διαφοράς από την πρωτοπόρο Τσέλσι στο πρωτάθλημα στους πέντε βαθμούς. Όμως από τους πρωταθλητές Αγγλίας θα λείψει και πάλι ο τιμωρημένος Γιάγια Τουρέ. Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» προέρχονται από ήττα-σοκ με 1-0 από τη Μάλαγα στο «Καμπ Νου», που έβαλε τέλος στο σερί νικών της και έφερε τη διαφορά από την προπορευόμενη Ρεάλ ξανά στους τέσσερις βαθμούς. Ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα πέραν των γνωστών απουσιών των Βερμάελεν και Μίλνερ.

Η Σίτι διεκδικεί την παρθενική της παρουσία στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στη δεύτερη απόπειρά της στους «16». Απέναντι σε ισπανικές ομάδες ως γηπεδούχος έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, αυτή πέρσι από την «Μπάρτσα». Οι Καταλανοί, που διεκδικούν την όγδοη σερί παρουσία τους στα προημιτελικά, έχουν επτά νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 14 ήττες σε αγγλικό έδαφος.

Πιθανές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Μανγκαλά, Κομπανί, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Νασρί, Σίλβα, Μίλνερ, Αγκουέρο.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Άλμπα, Μασεράνο, Πικέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

Γιουβέντους-Ντόρτμουντ

Πέρασαν 18 χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση, στον τελικό του 1997, αλλά ήρθε η ώρα να ανταμώσουν ξανά. Γιουβέντους και Ντόρτμουντ ξυπνούν μνήμες, αλλά και συνθέτουν ένα άκρο ενδιαφέρον ζευγάρι στους «16» του Champions League.

Η «Γηραιά Κυρία» έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα στην Ιταλία έχοντας διαφορά εννιά βαθμών από τη Ρόμα και πλέον στρέφει την προσοχή της στο Champions League. Ο Μάσιμο Αλέγκρι έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει, καθώς στο απουσιολόγιό του βρίσκονται Ασαμόα, Μπαρτζάλι, Μάτρι και Μαρόνε. Στον αντίποδα, η Ντόρτμουντ μετά την τρίτη σερί νίκη της έχει αναρριχηθεί από την τελευταία στη δωδέκατη θέση της Bundesliga. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα έχει στη διάθεσή του, πάντως, τους Γκρόσκροϊτς, Μπέντερ, Καμπλ και Κελ, αλλά αναμένεται να παρατάξει ενδεκάδα με τον γνώριμο των ιταλικών γηπέδων, Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν οι μεγάλοι νικητές στον τελικό του Champions League το 1997 με 3-1 παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα τους στον διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA τέσσερα χρόνια νωρίτερα (0-3, 3-1), αλλά και στον ημιτελικό της ίδιας διοργάνωσης το 1995 (2-2, 1-2). Στο προτελευταίο τους ραντεβού, στους ομίλους του Champions League το 1995, οι έδρες είχαν… αχρηστευτεί (1-3 στη Βεστφαλία, 1-2 στο Τορίνο).

Η «Γιούβε» έχει πολύ καλή παράδοση ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες μετρώντας 14 νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Η Μπορούσια από τη δική της πλευρά έχει τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και εννιά ήττες.

Πιθανές συνθέσεις:

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Βιδάλ, Τέβες, Μοράτα.

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πιστσέκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Καγκάουα, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x