Ελλάδα

Και… πότε οι «αιώνιοι»;

Άνω-κάτω έγινε το καλεντάρι του μπάσκετ με την αναβολή της αγωνιστικής δράσης το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ποια τα σενάρια για την τύχη του ντέρμπι αιωνίων του Κυπέλλου και την παρουσία του κόσμου.

Η απόφαση του Γιάννη Ανδριανού να αναβάλει την αγωνιστική δράση το προσεχές Σαββατοκύριακο προκάλεσε πονοκεφάλους στο χώρο του μπάσκετ. Κι αυτό γιατί το καλεντάρι γίνεται άνω-κάτω και οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι λιγοστές, ενώ όταν εμπλέκονται στην υπόθεση και οι «αιώνιοι», τα πράγματα περιπλέκονται.

Το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με την τύχη του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, που ήταν προγραμματισμένο για τις 8 Οκτωβρίου κεκλεισμένων των θυρών. Πότε θα γίνει και με ή χωρίς παρουσία κόσμου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν ΕΟΚ σε συνεργασία με ΕΣΑΚΕ και τη Nova.

Οι αγώνες Άρης-ΑΕΚ και Απόλλων Πάτρας Κόροιβος Αμαλιάδας δεν θα γίνουν το προσεχές Σάββατο και υπάρχουν δύο πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής. α) να γίνουν την Τετάρτη 8/10 ή β) να γίνουν τη Δευτέρα 6/10. Στην πρώτη περίπτωση, θα αναζητηθεί ημερομηνία για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αφού το ενδεχόμενο να γίνουν ματς διαφορετικής φάσης την ίδια μέρα συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Στη δεύτερη περίπτωση, θα μπορεί να διεξαχθεί το ντέρμπι «αιωνίων» την Πέμπτη 9/10.

Εφόσον δεν μπορεί να διεξαχθεί το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός μεσούσης της επόμενης εβδομάδας (Τετάρτη ή Πέμπτη), τότε θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΟΚ, που διοργανώνει το Κύπελλο, και ΕΣΑΚΕ, που διοργανώνει το πρωτάθλημα, για να βρεθεί μία λύση. Το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 11/10 και την εβδομάδα που ακολουθεί αρχίζουν οι υποχρεώσεις των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα, που συνεχίζεται ακατάπαυστα μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Ακολουθεί μία παύση μιας εβδομάδας, προτού αρχίσει το Top 16 στις 30 Δεκεμβρίου, συνεπώς υπάρχει μόνο ένα μικρό κενό, στο οποίο-παρεμπιπτόντως-αν δεν υπάρξει αναβολή στο πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί και το ντέρμπι πρωταθλήματος στο ΣΕΦ (ενδεικτική ημερομηνία έχει δοθεί το διήμερο 27-28 Δεκεμβρίου).

Αντιλαμβάνεται κανείς πως τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Εφόσον συμφωνήσει ο ΕΣΑΚΕ, αλλά και η Nova που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, μπορεί να υπάρξει μετάθεση στο πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος για τις 18 Οκτωβρίου και να διεξαχθούν τα προημιτελικά του Κυπέλλου το διήμερο 11-12 Οκτωβρίου.

Όσο για την παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού, τα πράγματα είναι απλά… Αν το ματς Κυπέλλου προηγηθεί εκείνο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τη Νέα Κηφισιά, θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό χωρίς κόσμο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα εκτίσει την τιμωρία του απέναντι στη Νέα Κηφισιά και θα παίξει σε γεμάτο ΟΑΚΑ τον προημιτελικό Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x