Euroleague

Και τώρα… Γολγοθάς

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά προδόθηκε από την κακή άμυνα του πρώτου μέρους και την αστοχία στο δεύτερο γνωρίζοντας την ήττα από τη Ρεάλ με 82-77 στη Μαδρίτη. Γολγοθάς πλέον η επιστροφή από το 0-2.

Το Μιλάνο απομακρύνεται για τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή να επιστρέψουν με μία νίκη από τη Μαδρίτη και γνωρίζοντας την ήττα με 82-77 από τη Ρεάλ βλέπουν το όνειρο του τρίτου σερί ευρωπαϊκού να σβήνει.

Η κακή άμυνα του πρώτου μέρους, όταν δέχτηκαν 53 πόντους, και η εκνευριστική αστοχία σε ελεύθερα σουτ και βολές (15/27) στην επανάληψη «πλήγωσαν» τους Πειραιώτες που πλησίασαν από το -14 στο -3 (55-52) στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και στο -4 ένα λεπτό πριν το τέλος, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την αντεπίθεσή τους.

Κορυφαίος ο Ντάνστον (12π., 9 ριμπ.), με καλές και κακές στιγμές ο Σπανούλης (18π.), αλλά ελλείψει του ασθενή Περπέρογλου, του Σίμονς που ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς στην προθέρμανση και άλλων βοηθειών δεν υπήρχαν στηρίγματα. Καταλύτης ο Μπουρούσης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ για τη «βασίλισσα», καθοριστικός ξανά ο Ρούντι με 15 πόντους.

Πλέον ο Ολυμπιακός επιζητά ένα θαύμα, να υποχρεώσει σε τρεις ήττες μέσα σε πέντε μέρες μια ομάδα που έχει χάσει όλες κι όλες τόσες φορές σε όλη τη σεζόν. Παράλληλα, καμία ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας δεν έχει επιστρέψει από το 0-2. Αρχή τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 20:00 στο ΣΕΦ.

Άρχισε καλά, αλλά…

Με Πέτγουεϊ αντί Σερμαντίνι και Ντάνστον στη φυσική του θέση πλαισιωμένους από Μάντζαρη, Σπανούλη και Παπαπέτρου άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός, ενώ η Ρεάλ επέμεινε στην πεντάδα του πρώτου αγώνα με Γιουλ, Ρούντι, Ντάρντεν, Μίροτιτς και Μπουρούση. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν καλά το ματς, με τους Αμερικανούς να κάνουν καλή δουλειά στην άμυνα και τους Σπανούλη και Παπαπέτρου στην επίθεση (6-11). Ο «καυτός» και πάλι Ρούντι μαζί με τον Μπουρούση εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη του αρχηγού των Πειραιωτών έφεραν την ομάδα τους ξανά μπροστά (15-13), οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν σκορ από Ντάνστον και Πρίντεζη, αλλά τα μακρινά σουτ από Μίροτιτς και Γιουλ ανέβασαν τη διαφορά στους έξι (25-19), τη στιγμή που Πέτγουεϊ και Πρίντεζης φορτώνονταν νωρίς με δεύτερο φάουλ. Τα χαμένα ριμπάουντ (έξι στην πρώτη περίοδο) προστέθηκαν στην αρνητική εξίσωση και η «βασίλισσα», που άγγιξε τη διψήφια διαφορά, έκλεισε το δεκάλεπτο με 30-23.

Δεν πλησίασε, αλλά δεν… χάθηκε

Ο Φελίπε Ρέγες με δύο τρίποντα (!) συνέχισε το κρεσέντο της Ρεάλ, που φτάνοντας τα 7/10 και ξεφεύγοντας με 36-23 κατάφερε να πλήξει την ψυχολογία του Ολυμπιακού. Το όγδοο σουτ έξω από τα 6,75μ. σε έντεκα προσπάθειες δια χειρός Ροντρίγκεθ ανέβασε τη διαφορά στους 14 (41-27). Οι «ρεζέρβες» του Μπαρτζώκα έκαναν καλή δουλειά και με επί μέρους σκορ 8-2 με τρίποντα από Πέτγουεϊ και Σλούκα μείωσαν στους οκτώ (31-23). Με τον Σπανούλη θεατή σχεδόν σε όλη τη δεύτερη περίοδο, ο Κόλινς αποδείχτηκε κρυφό χαρτί παρά το «εύκολο» αντιαθλητικό στον εριστικό Ρούντι και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους επτά (51-44) προτού ο Ροντρίγκεθ με ένα ακόμη προσωπικό καλάθι στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με προίκα εννιά πόντων, 53-44.

Ζωντανός

Δύο τρίποντα του Σπανούλη σήμαναν την αντεπίθεση του Ολυμπιακού που έφτασε σε απόσταση βολής, 55-52, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Όμως αυτή αποδείχτηκε βραχύβια, καθώς ο Ρούντι «ξεκόλλησε» την ομάδα του, που εκμεταλλευόμενη και τέσσερις σερί χαμένες βολές από Ντάνστον και Πρίντεζη ξέφυγε με 63-52 και λίγο αργότερα με 70-57 χάρη στο τρίποντο του Μπουρούση. Παρά την εκνευριστική αστοχία από τη γραμμή (4/11 στο δεκάλεπτο), ο Ολυμπιακός χάρη στον συγκινητικό Ντάνστον και τον Πρίντεζη κατάφερε να πλησιάσει στους οκτώ (70-62) με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Το πάλεψε όσο δεν πήγαινε, αλλά…

Η βελτιωμένη παρουσία του Ολυμπιακού στην άμυνα δεν εξαργυρώθηκε λόγω λαθών και αστοχίας σε ελεύθερα σουτ. Η Ρεάλ, άλλο που δεν ήθελε, κατάφερε να αποσπαστεί ξανά, 74-62. Το τρίποντο του Πέτγουεϊ στα μέσα της περιόδου (75-66) γέννησε κάποιες ελπίδες και όταν ο Λοτζέσκι έφερε τη διαφορά στους επτά, 78-71, στα δύο λεπτά πριν το τέλος, ο θορυβημένος Λάσο κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Βελγοαμερικανός έφερε το παιχνίδι και στο -5 (78-73) στα 98’’ για το φινάλε και στο -4 με ένα λεπτό να απομένει στο χρονόμετρο (79-75). Μίροτιτς και Ροντρίγκεθ δεν ήταν απόλυτα εύστοχοι από τη γραμμή, αλλά ο Ντάνστον αστόχησε εξ επαφής στα 30’’ χάνοντας την ευκαιρία για να μειώσει στους τρεις. Κάπου εκεί εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες πιθανότητες για το break και ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Αθήνα με άδεια τα χέρια.

Δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 15, Ρέγες 8, Ντίεθ, Μίροτιτς 14, Ροντρίγκεθ 10, Ντάρντεν 2, Γιουλ 11, Μπουρούσης 19, Σλότερ 2, Μεζρί.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12, Σερμαντίνι, Ντάνστον 12, Σπανούλης 18, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3, Κόλινς 3, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

Διαιτητής: Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Σαχίν (Ιταλία), Μάριτσιτς (Σερβία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x