Γ' Εθνική

Καλαϊτζίδης: «Θα μείνω υπό προϋποθέσεις»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης έκανε δηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του σχετικά με το μέλλον του στον Άρη. «Θέλω αποτελέσω κομμάτι της επανεκκίνησης, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις», ανέφερε.

Για τα όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα που αφορούν τον Άρη μίλησε ο προπονητής του Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μία ημέρα μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον «Libero 107,4» και τόνισε πως θα ήταν πιο δύσκολο το έργο των «κίτρινων» εφόσον αγωνιζόντουσαν στη Β' Εθνική, αλλά τόνισε ότι δεν είναι σίγουρο πως θα παραμείνει στον Άρη, τονίζοντας ότι αυτό θα συμβεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αναλυτικά

Για την προετοιμασία: «Συνεχίζουμε γιατί οφείλουμε να διατηρούμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο την καθημερινότητα μας. Πρέπει στο τέλος να γίνει ένα ταμείο και να φαίνεται ότι όσο βρισκόμασταν εδώ, ήμασταν ωφέλιμοι».

Για τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών: «Πάντα το δίλλημα Β΄ ή Γ΄ δημιουργούσε προβλήματα. Τα παιδιά έχουν ζητήσει την άποψη μου τρεις φορές. Εγώ την κατέθεσα. Βέβαια, το πρόβλημα ήταν πάντα στην αρχή της προπόνησης. μετά από ένα πεντάλεπτο έμπαιναν στην όαση τους, που είναι το ποδόσφαιρο και η προπόνηση πιο συγκεκριμένα».

Για το γεγονός ότι ο Άρης θα αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία: «Πρέπει να δούμε πότε λαμβάνουμε μια απόφαση, και τις συνθήκες που υπάρχουν. Τηρουμένων των αναλογιών, πρόκειται για μια ενδεδειγμένη λύση, που δημιουργεί προοπτική για το μέλλον. Δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να κοιτάξει με άλλο μάτι το μέλλον».

Για την περίπτωση που η ομάδα έμενε στην Β΄: «Τον αγώνα του ο Άρης θα τον έδινε. Απλά θα ήταν πιο δύσκολος. Η μάχη θα δινόταν. Ολοι μας θέλω να πιστεύω ότι έχουμε ανεπτυγμένο το αίσθημα ατομικής ευθύνης . Ολοι όσοι ήμασταν στην ομάδα, γνωρίζαμε την αποστολή μας, απλά κάθε μέρα όλα ήταν πιο δύσκολα».

Για το αν επιθυμεί να αποτελέσει ένα κομμάτι μιας νέας αφετηρίας: «Πιστεύω ότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει ποιοι θα αναλάβουν, τι θα πρεσβεύουν, ποιο θα είναι το πλάνο εργασίας, ποιος θα είναι ο ρόλος μου. Επίσης, σημαντικό είναι να μείνει το 75-80% των ποδοσφαιριστών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας ήρθαν αποδεχόμενοι μια άλλη αφετηρία. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι το σήμερα του Άρη πάει πίσω μόνο δέκα μήνες. Όμως μόλις ανέβει η ομάδα, τότε θα μπορεί με καλύτερες αξιώσεις να ανέβει στην πρώτη κατηγορία απαλλαγμένη από τα χρέη. Μιλάμε λοιπόν για μια προοπτική δύο χρόνων».

Για το αν θα πρέπει να τηρηθούν οι ισχύουσες συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση που αποφασίσουν να μείνουν: «Δε μπορεί να αλλάξει αυτό. Η συγκεκριμένη παράμετρος θα πρέπει να είναι στο μυαλό όσων θα αναλάβουν. Ο Άρης δεν έχει το χρόνο να επιλέξει 20 άτομα. Η ομάδα πρέπει να έχει στοιχεία ομάδας Σούπερλιγκ. Η κάθε παρουσία του Άρη θα πρέπει να αναδεικνύει τη διαφορά του με τις υπόλοιπες ομάδες και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Ελπίζω ότι μέσα σε δύο μέρες η ομάδα θα βγάλει τη διοίκηση της. Οπότε θα ξέρουμε κάτι παραπάνω».

Για τους δύο ξένους ποδοσφαιριστές και αν δέχονται να παραμείνουν: «Εκανα χθες μια κουβέντα μαζί τους, και φρόντισα να τους πείσω να παραμείνουν. Χρειαζόμαστε να μείνουν αυτά τα παιδιά, απλά σήμερα και την Παρασκευή πρέπει να πληρώσουμε ένα μέρος της συμφωνίας μαζί τους. Οι ικανότητες τους ταιριάζουν γάντι σε αυτό που θέλουμε αγωνιστικά για τον ΑΡΗ».

Για την ενίσχυση που θα γίνει στην Γ΄ Εθνικη: «Είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθούμε. Το κριτήριο για τον Άρη δεν είναι η κατηγορία, αλλά το ποδόσφαιρο που πρέπει να παρουσιάζει η ομάδα».

Για το αν έχει μιλήσει με τη διοίκηση του Α.Σ: «Έχουμε μιλήσει διεξοδικά τρεις φορές. Μου είπαν ότι θα ήθελαν να παραμείνω με το ρόλο που έχω σήμερα».

Για τις προθέσεις παραμονής του ίδιου και των ποδοσφαιριστών: «Αν αφορά εμένα ναι. Αλλά δε ξέρω για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς, εγώ παραμένω ρομαντικός, όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Θέλω να αποτελέσω ένα κομμάτι της επανεκκίνησης του Άρη κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις όμως. Πάντως, δεν ζητώ κάτι τρομερό. Τα δικά μου θέλω ταυτίζονται με της ομάδας».

Για το αν έχει στα χέρια του άλλη πρόταση: «Οι προπονήσεις συνεχίζονται. Περιμένω μέσα στις δύο μέρες να ξεκαθαρίσουν όλα. Όμως έχω κι εγώ πρόταση, ζήτησα παράταση για να δώσω την απάντηση μου, γιατί προτεραιότητα μου είναι ο Άρης και περιμένω να δω τι θα γίνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x