NBA

Καλάθης: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά…»

Ο Νικ Καλάθης με δήλωσή του απολογήθηκε που βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία αλλά κατέστησε σαφές πως ουδέποτε πήρε κάποιο φάρμακο για να ενισχύσει την απόδοσή του.

Σοκαρισμένος από την τιμωρία 20 αγώνων που του επιβλήθηκε επειδή βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας είναι ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ ζήτησε συγγνώμη που θα αφήσει τους Γκρίζλις μόνους στα play offs, αλλά κατέστησε σαφές πως δεν πήρε καμία ουσία για να ενισχύσει τις αθλητικές επιδόσεις του.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη και ζητώ συγγνώμη από τους συμπαίκτες και την ομάδα για την κακή μου κρίση. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν πήρα ποτέ κάποια ουσία για να ενισχύσω την απόδοσή μου. Δεν συμφωνώ με αυτή την τιμωρία, αλλά θα επιστρέψω από αυτή την κατάσταση καλύτερος παίκτης και άνθρωπος», δήλωσε ο 25χρονος άσος στη USA Today.

Η ουσία ταμοξιφαίνη που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του Καλάθη (και χρησιμοποιείται κυρίως για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού) βρίσκεται στον κώδικα ντόπινγκ και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς θεωρείται ουσία-«μάσκα», καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκρύψει τις παρενέργειες από τη χρήση στεροειδών και την αύξηση στην παραγωγή τεστοστερόνης. Όμως στην περίπτωση του ομογενούς γκαρντ προκύπτει πως την έλαβε εξ αμελείας μέσα από τη χρήση συμπληρώματος διατροφής.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Καλάθη, Ντέιβιντ Κόρνγουελ, είπε: «Ήταν ένα συμπλήρωμα που ο Νικ πήρε για να αντιμετωπίσει μία ασθένεια. Δεν βρέθηκε ούτε αυξημένη τεστοστερόνη, ούτε κάποια άλλη ουσία στον οργανισμό του. Το είπαμε στο ΝΒΑ και δεν απάντησαν τίποτα. Είναι παράλογο να τιμωρείται ένας αθλητής που και οι ίδιες οι αρχές ξέρουν πως δεν προσπαθούσε να ‘κλέψει’».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x