NBA

Σοκ με Καλάθη

Θετικός στην απαγορευμένη ουσία, ταμοξιφαίνη, βρέθηκε ο Νικ Καλάθης, όπως αποκάλυψε το yahoo και θα χάσει τα play-off του NBA. Χρήση συμπληρώματος διατροφής φαίνεται πως έκανε ο 25χρονος γκαρντ.

Η ουσία ταμοξιφαίνη ανιχνεύτηκε στον γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις, Νικ Καλάθη, και θα χάσει όλους τους αγώνες των play-off του NBA, καθώς αναμένεται να τιμωρηθεί με 20 αγωνιστικές, ενώ η ποινή του θα συνεχιστεί και στην επόμενη σεζόν. Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση από την αμερικάνικη Λίγκα.

Ο 25χρονος αθλητής φέρεται να έκανε χρήση συμπληρώματος διατροφής. «Δεν υπήρχε πρόθεση, ούτε απέκτησε πλεονέκτημα με αυτόν τρόπο», ανέφερε πηγή στο yahoo sports που αποκάλυψε το θέμα. Η συγκεκριμένη ουσία είναι στις απαγορευμένες, διότι μειώνει τις παρενέργειες της χρήσης στεροειδών και αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Ο Καλάθης τη φετινή σεζόν έχει μέσο όρο 4,9 πόντους και 2,9 ασίστ.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ποινή δεν στερεί στον Καλάθη τη συμμετοχή στις υποχρεώσεις της Εθνικής. Για παράδειγμα την περασμένη σεζόν ο Χέντο Τούρκογλου είχε τιμωρηθεί με ανάλογη ποινή όταν έπαιζε στο Ορλάντο και ενίσχυσε κανονικά την Τουρκία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x