sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Καλοκαιρινά «ψώνια»... made in Greece (pics)

H Super League ολοκληρώθηκε – μένουν τα πλέι οφ – και όπου να ‘ναι οι ομάδες θα βγουν στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Το sportfm.gr παρουσιάζει τους Έλληνες που θα είναι... στα πρωτοσέλιδα.

Ένα πράγμα που σίγουρα κρατάμε από τη φετινή Super League, είναι η πολύ καλή παρουσία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, που με τις εμφανίσεις τους κατάφεραν να αυξήσουν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Η κρίση και το γεγονός πως είναι σαφώς φθηνότεροι από τους ξένους συναδέλφους τους, χωρίς να υστερούν σε προσόντα, καθιστά μερικούς από αυτούς ως... ευκαιρίες και σίγουρα αναγκάζει τους «μεγάλους» να στρέψουν την προσοχή τους στα ελληνικά «προϊόντα».

Γράφει ο Γιώργος Σπανομανώλης

Με τις ομάδες να είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την βόλτα τους στο μεταγραφικό «παζάρι», παρουσιάζουμε μερικές από τις περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που το καλοκαίρι σίγουρα θα φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα, όλων των χρωματικών αποχρώσεων.

Απόστολος Βέλλιος (Επιθετικός, Ηρακλής)

inner

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο «hot» ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι, με τη μεταγραφολογία να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και τους «μεγάλους» να θέλουν διακαώς τον μπαρουτοκαπνισμένο φορ του Ηρακλή.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ γλυκοκοιτάζουν τον 22χρονο επιθετικό και σίγουρα το μπρα ντε φερ θα είναι σκληρό.

Στα 22 του, ήρθε στον Ηρακλή ως ελεύθερος, για να κάνει restart αλλά κατάφερε να αναγεννηθεί και να χτίσει νέα θεμέλια για την καριέρα του. Παρακαταθήκη του τα 11 γκολ και οι 3 ασίστ σε 28 παιχνίδια, που αποτελούν το καλύτερο βιογραφικό του.

Ο ίδιος τονίζει πως θέλει να συνεχίσει στο εξωτερικό, αλλά δύσκολα θα κλείσει τα αυτιά σε μια μεγάλη πρόταση από την Ελλάδα. Το συμβόλαιο του με τον Ηρακλή λήγει το 2017, με τον Βέλλιο να δηλώνει πως θα σεβαστεί την άποψη του «Γηραιού» πριν πάρει κάποια απόφαση.

Τάσος Μπακασέτας (Μεσοεπιθετικός, Πανιώνιος)

inner

Ένας από τους βασικούς λόγους της ξέφρενης φετινής πορείας του Πανιωνίου, που επίσης το όνομα του «παίζει» ήδη για τους τρεις μεγάλους.

Τα 11 γκολ του και οι 6 ασίστ του φέτος, αλλά και η ικανότητα του να παίζει πίσω από τον επιθετικό, είναι τα στοιχεία που κάνουν τον Τάσο Μπακασέτα ως ιδανική περίπτωση, με την ΑΕΚ να έχει ξεκινήσει ήδη το «ψηστήρι» για να τον αποκτήσει.

Σύμφωνα με το transfermarkt η τιμή του είναι αυτή τη στιγμή στις 700.000 ευρώ, αλλά σίγουρα όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Βασίλης Μπάρκας (Τερματοφύλακας, Ατρόμητος)

inner

Φέτος στην Ελλάδα είναι η χρονιά των τερματοφυλάκων, αφού το πρωτάθλημα μας έχει επιστρέψει σε μια περίοδο που «βγάζει» παίκτες για την θέση στον «άσο».

Ο Μπάρκας είναι το «next big thing» στον Ατρόμητο και κατάφερε να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Δέλλας, ενώ πλέον δεν είναι λίγες οι ομάδες που τον κοιτάζουν με ενδιαφέρον.

Αποτελεί προϊόν της ακαδημίας του Ατρομήτου και στα 21 του μοιάζει να μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω.

Πάντως στο Περιστέρι δεν βιάζονται και σίγουρα περιμένουν να ανέβει και άλλο η αξία του, πράγμα διόλου απίθανο αν συνεχίσει έτσι.

Μιχάλης Μανιάς (Επιθετικός, ΠΑΣ Γιάννινα)

inner

Πέρσι έφτασε μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, αλλά η αδυναμία του ΠΑΣ να κάνει μεταγραφές, τον «έδεσε» στα Ιωάννινα.

Τα 10 γκολ που έχει πετύχει, σε συνδυασμό με το γεγονός πως μένει ελέυθερος το καλοκαίρι τον καθιστούν ιδανική περίπτωση από αυτές που κοιτούν οι «μεγάλοι».

Το όνομα του το καλοκαίρι θα παίξει πολύ.

Σωκράτης Διούδης (Τερματοφύλακας, Πανιώνιος)

inner

Ο Πανιώνιος αναγκάστηκε να στραφεί στο ελληνικό στοιχείο και του βγήκε σε καλό.

Ο Σωκράτης Διούδης ήρθε δανεικός στην Πλατεία από την Μπριζ, για να αποτελεί δεύτερη λύση πίσω από τον Παπαδόπουλο, αλλά τα πράγματα κάπου στον δρόμο άλλαξαν.

Η εξαιρετική χρονιά που έκανε με τους «κυανέρυθρους» σίγουρα θα του ανοίξουν πόρτες από το καλοκαίρι και έπειτα, με την τιμή του να είναι αυτή τι στιγμή σύμφωνα με το transfermarkt γύρο στις 500.000 ευρώ.

Τον πρώτο λόγο ωστόσο έχει ο Πανιώνιος, που έχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο.

Μανώλης Σιώπης (Μέσος, Πανιώνιος)

inner

Το «θάυμα» του Ουζουνίδη θα εξαργυρωθεί μέχρι κεραίας από τον «ιστορικό» που απέδειξε στην πράξη ότι τα Ελληνόπουλα είναι ικανά για το βήμα παραπάνω.

Εκείνοι που ξέρουν πράγματα στην Πλατεία, αντιλαμβάνονται πως ο Μανώλης Σιώπης είναι ίσως ο καταλυτικός παράγοντας της φετινής πορείας του Πανιωνίου.

Στα 21 του δείχνει ψήγματα μεγάλου παίκτη και αποτελεί ένα πραγματικό «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή. Παρά το γεγονός πως είναι μικρός στο δέμας, έχει πάθος και ψυχή, με την περίπτωση του μέσου που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού να μοιάζει εξαιρετική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x