Stoiximan Super League

Καλύτερος, αλλά… πόσο;

Προβλημάτισε για το… ποιοτικό του επίπεδο ο Παναθηναϊκός στο 1-1 με τη Βέροια. Στους Πράνιτς και Ατζαγκούν ποντάρουν οι «πράσινοι» για ένα βελτιωμένο πρόσωπο μετά τη διακοπή. Τελειώνει του Φιγκερόα.

Μία ακόμη βαθμολογική απώλεια είχε ο Παναθηναϊκός, που μένοντας στο 1-1 με τη Βέροια στη Λεωφόρο περιορίστηκε στη συγκομιδή τεσσάρων βαθμών μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές και οδεύει στη διακοπή του πρωταθλήματος με πολλή τροφή για σκέψη.

Κι αυτό έχει να κάνει με την ποιοτική στάθμη της ομάδας, που αποδεικνύεται πως είναι χαμηλή. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο καλύτερη εικόνα μπορεί να παρουσιάσει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου όταν γίνουν «ομάδα» οι πολλοί νέοι παίκτες που έχουν έρθει… Πόσο μεγάλα, δηλαδή, είναι τα περιθώρια βελτίωσης του φετινού Παναθηναϊκού και πού μπορούν να τον οδηγήσουν.

Γιατί ασφαλώς ο φετινός Παναθηναϊκός έχει πολλά καινούρια πρόσωπα, αλλά και λιγοστούς παίκτες με ποδοσφαιρικές παραστάσεις και ασφαλώς η μείωση του μπάτζετ είναι μια καλή δικαιολογία, ωστόσο οι απαιτήσεις που δημιουργεί το βάρος της φανέλας είναι μεγάλες.

Είναι η ελπίδα τους

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν εστιάζεται στην έλλειψη συνοχής ή εμπειρίας, αλλά στην έλλειψη ποιότητας. Αυτή μπορούν να ανεβάσουν, ενδεχομένως και κατακόρυφα, δύο παίκτες που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί με τα πράσινα. Παρά μόνο με αυτά της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Νιγηρίας…

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Πράνιτς και τον Αμπντούλ Ατζαγκούν αντίστοιχα. Ο Κροάτης μέσος είναι από χθες στην Αθήνα, παρακολούθησε το ματς με τη Βέροια δίπλα από τον Γιάννη Αλαφούζο και σήμερα αφού υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει για ένα χρόνο ως δανεικός. Η αξία του είναι δεδομένη, εμπειρία διαθέτει, αλλά θα χρειαστεί χρόνο γιατί προπονείτο τόσο καιρό μόνος. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός, από την άλλη, έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στα νέα ποδοσφαιρικά δεδομένα. Το θετικό για αμφότερους είναι πως η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία να «μπουν» στην ομάδα σε περίοδο χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Κλείνει και ο Φιγκερόα

Τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα. Η επιστροφή του Αργεντινού φορ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x