Europa League

«Καλύτερος ο Ολυμπιακός από την Ντνίπρο»

Στην υπεροχή του Ολυμπιακού έναντι τις Ντνίπρο, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης για τους «32» του Europa League, αναφέρθηκε ο Στέργιος Φωτόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ως μία καλή ομάδα με αρκετές ευρωπαϊκές παραστάσεις χαρακτήρισε την Ντνίπρο στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Στέργιος Φωτόπουλος, με τον γνωστό γυμναστή να τονίζει πως ο Ολυμπιακός υπερέχει της ουκρανικής ομάδας τόσο στην εμπειρία όσο και στην ποιότητα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέργιος Φωτόπουλος στους Σταύρο Χονδροθύμιο και τον Τόλη στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την άνοδο του κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια: «Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται σε άνοδο το ποδόσφαιρο. Η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ συμμετέχουν στο Champions League ή η ΑΕΛ και ο Απόλλων στο Europa League, αλλά θα πάρει καιρό για να μπει στην ελίτ».

Για το πέρασμά του από την Ντνίπρο: «Δουλέψαμε εκεί με τον Προτάσοφ για δυόμιση χρόνια, ο οποίος είναι μία μεγάλη και σεβαστή προσωπικότητα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Τον συνδέουν πολλά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Για τις διαφορές που έχει το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη νοοτροπία, από την προπόνηση μέχρι την εκτέλεση των ασκήσεων. Οι Ουκρανοί είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους ,ενώ υπάρχουν διαφορές όχι μόνο στον τρόπο δουλειάς, αλλά και στον καταρτισμό του πρωταθλήματος. Σταματά περίπου το Δεκέμβριο και ξεκινά το Μάρτιο του νέου έτους. Υπάρχουν διακοπές μέχρι Ιανουάριο και οι ομάδες μετά πάνε στην Τουρκία, στο Ντουμπάι ή στην Ισπανία για να προετοιμαστούν. Τον Μάιο σταματάει ξανά το πρωτάθλημα για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια ξεκινά η μίνι προετοιμασία για την επανέναρξή του την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Δεν έχει σχέση με τα άλλα πρωταθλήματα σίγουρα».

Για το τι πρέπει να προσέχει ο Ολυμπιακός: «Θα είναι έτοιμη στο ματς με τον Ολυμπιακό η Ντνίπρο. Και μην ξεχνάμε πως έχει έναν άνθρωπο στον πάγκο, τον Μάρκεβιτς, ο οποίος για επτά χρόνια ήταν στη Μέταλιστ και ξέρει πώς να προετοιμάσει την ομάδα του, αυτή την περίοδο. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Είναι μία ομάδα με ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς έχει περάσει αρκετές φορές στην επόμενη φάση, ενώ έχει αντιμετωπίσει μεγάλες ομάδες στο παρελθόν. Από πλευράς εμπειρίας έχει κάποιο επίπεδο, όπως είπαμε, όμως δεν υπερέχει του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από την Ντνίπρο, καθώς έχει μεγαλύτερη ποιότητα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x