Κώστας Νικολακόπουλος

Καμία ανησυχία για ΟΥΕΦΑ και Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την κίνηση του ΠΑΟ προς την ΟΥΕΦΑ κατά της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και για δύο μεταγραφικά σενάρια.

***Προέκυψε σήμερα η πληροφορία ότι την άλλη Πέμπτη επιτροπή της ΟΥΕΦΑ θα αποφασίσει επί αιτήματος του Παναθηναϊκού για αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ, με αφορμή τους περιοριστικούς όρους του ανακριτή στον Β. Μαρινάκη.

***Τι μαθαίνω εγώ; Ότι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει απολύτως καμία ανησυχία για την έκβαση της υπόθεσης. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι βέβαιοι πως δεν έχει υπάρξει κανένα καινούργιο στοιχείο επί της υπόθεσης, που να δικαιολογεί αλλαγή απόφασης της αρμόδιας επιτροπής της ΟΥΕΦΑ.

***Ο Παναθηναϊκός θεωρεί προφανώς ως νέο στοιχείο την επιβολή περιοριστικών όρων στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, μόνο που ο ίδιος ο Ολυμπιακός από την ίδια ημέρα της σχετικής απόφασης του ανακριτή έχει ενημερώσει την ΟΥΕΦΑ. Κι έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας, χωρίς η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να κάνει την παραμικρή κίνηση.

***Άρα είναι προφανές ότι η επιτροπή κρίνει πως δεν συντρέχει κανένας λόγος να αλλάξει την αρχική απόφασή της, με την οποία ενέκρινε τη συμμετοχή του πρωταθλητή Ελλάδας στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

***Εξ ου και στον Ολυμπιακό δεν έχουν καμία ανησυχία. Τώρα, γιατί ο Παναθηναϊκός έκανε αυτή την κίνηση; Ίσως για να μπορέσει μετά να προσφύγει και στο CAS, ζητώντας εκεί να αλλάξει απόφαση η ΟΥΕΦΑ. Γιατί απευθείας προσφυγή στο CAS δεν θα είχε νόημα, λένε κάποιοι που ξέρουν.

***Στον Ολυμπιακό θεωρούν, πάντως, πως ούτε στο CAS θα έχει τύχη ο Παναθηναϊκός, για τους ίδιους λόγους που δεν έχει και στην ΟΥΕΦΑ: «γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του Ολυμπιακού όχι για νόθευση, αλλά ούτε καν για προσπάθεια νόθευσης αγώνα».

***Κατά τα άλλα, ισπανική εφημερίδα κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί με την πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός και η Γαλατασάραϊ ακολουθούν κατά πόδας την περίπτωση του Σέρχιο Αραούχο, του 23χρονου Αργεντίνου στράϊκερ που φέτος έβαλε 26 γκολ (κι είχε κι 8 ασίστ) σε 47 παιχνίδια με τη Λας Πάλμας στη Β΄κατηγορία της Ισπανίας. Ο Αραούχο, που εμφανίζεται ως στόχος της Παλέρμο για αντικατάσταση του Ντιμπαλά (τον πήρε η Γιουβέντους), έχει ρήτρα 60 εκ. Ευρώ!

***Τέλος, στην Τουρκία γράφουν ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε ένα εκ. Ευρώ από την Τράμπζονσπορ για να της δώσει το Λόρια. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει λεφτά για να δώσει ένα παίκτη, που πριν δύο μήνες τον απέκτησε ως ελεύθερο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x