Γερμανία

Καμία επανάληψη στο ματς με το γκολ-«φάντασμα»

Το αθλητικό δικαστήριο της γερμανικής ομοσπονδίας αποφάσισε να μην επαναληφθεί ο αγώνας της Λεβερκούζεν με τη Χόφενχαϊμ (2-1), όπου είχε καταλογιστεί ένα γκολ που δεν μπήκε ποτέ.

Δεν θα επαναληφθεί τελικά η αναμέτρηση μεταξύ της Λεβερκούζεν και της Χόφενχαϊμ για την ένατη αγωνιστική της Bundesliga, όπως αποφάσισε το αθλητικό δικαστήριο της γερμανικής ομοσπονδίας.

Στο παιχνίδι εκείνο, που είχε λήξει 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων, ο διαιτητής Φέλιξ Μπριχ είχε δείξει σέντρα σε μία προσπάθεια του Στέφαν Κίσλινγκ, όπου η μπάλα τον ξεγέλασε και πέρασε από την εξωτερική πλευρά των διχτύων στην εσωτερική. Η Λεβερκούζεν χάρη στο γκολ-«φάντασμα» είχε κάνει το 2-0 στο 70’, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει στο τέλος.

Η Χόφενχαϊμ προσέφυγε στα αρμόδια όργανα ζητώντας την επανάληψη του αγώνα, βάσει και του δεδικασμένου από το 1994. Τότε η Μπάγερν είχε νικήσει με -1 τη Νυρεμβέργη με ένα αντίστοιχο γκολ από τον Τόμας Χέλμερ, αλλά μετά τη σχετική ένσταση η ομοσπονδία είχε αποφασίσει την επανάληψη του ματς, το οποίο είχε τον ίδιο νικητή, με 5-0.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το σφάλμα, αλλά τόνισε πως βάσει των διατάξεών της δεν προβλέπεται τρόπος επανόρθωσης μέσω επανάληψης του αγώνα, καθώς βάσει και των διατάξεων της FIFA η απόφαση του διαιτητή θεωρείται και τελεσίδικη.

Ο διαιτητής υποστήριξε πως ξεγελάστηκε από την πορεία που πήρε η μπάλα και δεν του είπε κανείς από τους βοηθούς ή τους ποδοσφαιριστές πως έκανε λάθος για να πάρει πίσω την απόφασή του. Ο «σκόρερ», Στέφαν Κίσλινγκ, τόνισε πως εκείνη την ώρα ήταν σε σύγχυση, αφού είχε μεν την υποψία πως δεν είχε σκοράρει, αλλά δεν ήταν σίγουρος.

Θυμηθείτε την επίμαχη φάση:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x