Επικαιρότητα

Καμμένος: Εμπιστεύομαι τον ΥΠΕΞ - Κοτζιάς: Χρονιά που θα λυθούν θέματα

Ο Π. Καμμένος έκανε ειρωνικές αναφορές στη ΝΔ, λέγοντας ότι ευχαριστεί τον κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα πράξει ανάλογα με τη στάση που θα τηρήσει εκείνος.

Ήξεις αφήξεις από τον Πάνο Καμμένο όσον αφορά τη θέση του για το Σκοπιανό. Στις δηλώσεις του μετά την έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου μίλησε για δύο αποφάσεις – σταθμούς επί του θέματος, επικαλούμενος τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κων. Καραμανλή το 1992, αλλά και το βέτο που έθεσε η Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2007. Επανέλαβε αρκετές φορές ότι «έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Νίκου Κοτζιά. Παρόλα αυτά είπε ότι επιμένει να μην υπάρχει ο ελληνικός όρος Μακεδονία όπως είπε στη λύση που θα δοθεί.

Ο κ. Καμμένος έκανε ειρωνικές αναφορές στη ΝΔ, λέγοντας ότι ευχαριστεί τον κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα πράξει ανάλογα με τη στάση που θα τηρήσει εκείνος. Έκανε μάλιστα αναφορά στη σημερινή επέτειο ίδρυσης της ΕΡΕ, εμφανίζοντας εαυτόν ως συνεχιστή της ιδεολογίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Επιτέθηκε επίσης στον Αντώνη Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών άλλα συμφωνούσε και άλλα έκανε, και την κ. Μπακογιάννη ότι στο Βουκουρέστι υπονόμευσε τη στάση του Κώστα Καραμανλή.

Κοτζιάς: «Θα λύσουμε ζητήματα»

«Η χρονιά αυτή, είναι χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες» σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε ότι η στάση της Αθήνας στο ονοματολογικό κινείται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο 2007 στο Βουκουρέστι. «Η Ελλάδα στηρίζει τη λύση σύνθετης ενιαίας ονομασίας για όλες τις χρήσεις» είπε.

Ζήτησε επίσης συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλα τα πολιτικά πρόσωπα ώστε να δοθεί τέλος «σε προβλήματα που καταδυναστεύουν την πολιτική αυτού του τόπου».

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x