Επικαιρότητα

Καμμένος: Ψευδή τα δημοσιεύματα - Eξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας ο Παπαδόπουλος

Ψευδή τα δημοσιεύματα, λέει στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε νέο της δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκαλύπτει έγγραφο στο οποίο ο πρόξενος της Ελλάδος στο Ριάντ δηλώνει ότι «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα κ. Παπαδόπουλου».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ωστόσο, διέψευσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντάς το ψευδές επιμένοντας ότι «ο κ. Παπαδόπουλος εκτελεί χρέη εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα»

Εγγραφο, ωστόσο, του πρόξενου της Ελλάδος στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας Ηλία Κλουβάτου, το οποίο αποστέλλεται στον ταξίαρχο της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών (σημ. τον άνθρωπο τον οποίο ο Π. Καμμένος φέρεται να απείλησε με σύλληψη και στη συνέχεια απέλυσε) αναφέρεται ότι: Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται μεταξύ Κυβερνήσεων (Government to Government).

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «τα Νέα» ψευδές και έριξε ευθύνες στον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, υπερασπιζόμενος τον επιχειρηματία Βασίλειο Παπαδόπουλο που εμφανίζεται σαν ο αντιπρόσωπος του βασιλείου των Σαούντ για την αγοραπωλησία του αμυντικού υλικού με το ελληνικό κράτος.

Στις 12 Ιουνίου του 2017 ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ εμφανίζεται να έχει αποστείλει έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία συνομιλίες να γίνονται "Government to Government"», ωστόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγνόησε τις παρατηρήσεις του προξένου Ηλία Κλουβάτου και την επομένη, 13 Ιουνίου 2017, προχώρησε στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο. Διακρατική η οποία υπεγράφη στο αεροδρόμιο της Μίκρας μεταξύ του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και του κ. Παπαδόπουλου.

inner

«Ο πρόξενος αυτός, θα καλέσω τους τηλεθεατές να μπουν στο σάιτ του, λέγεται Ηλίας Κλουβάτος, φωτογραφίζεται με σπαθιά και καμήλες στην έρημο, έχει διάφορα ο κ. Κλουβάτος» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Αφησε υπαινιγμούς για τους χειρισμούς του λέγοντας, «ο κ. Κλουβάτος επιθυμούσε να γίνει δια της πρεσβείας και όχι δια του ακολούθου για να εμπλακούν μέσα κάποιοι απ' τους εμίρηδες που έχουν προφυλακιστεί(...) Ζητήσαμε να πάρουμε πιστοποιητικό από το υπουργείο Άμυνας για να δούμε αν ισχύουν αυτά που λεει ο πρόξενος ή αυτά που λεει το υπουργείο Άμυνας και πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι υπεύθυνος εκ μέρους του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος».

«Απ' την πρεσβεία, το πήραμε αυτό, αυτό το πιστοποιητικό το έχω δώσει στον κ. Κικίλια από πέρυσι» είπε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε: «Τι γίνεται μετά: Ξαναέρχεται μετά η πρεσβεία και κάνω επιστολή στον κ. Κοτζιά και μάλιστα ο πρέσβης ο κ. Καραγιάννης του διπλωματικού μου γραφείου και ο ΓΔΑΕΕ ο κ. Κυριακίδης λένε στην πρεσβεία αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία περί του το πιστοποιητικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάντε εγγράφως την άρση της εξουσιοδότησης του κυρίου αυτού και υποδείξτε μας ποιος είναι εξουσιοδοτημένος και δεν απάντησαν ποτέ...».

«Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή την οποία θα δείτε αναρτημένη στο σάιτ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τώρα στην ιστοσελίδα που αναρτάται» είπε ο Πάνος Καμμένος δείχνοντας το συγκεκριμένο έγγραφο.

inner

«Είναι η διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία, είναι το επίσημο έγγραφο που υπογράφεται από τον αρχηγό της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.

Τι λέει η ΝΔ για το έγγραφο που εμφάνισε ο Π. Καμμένος

Σύμφωνα με τη ΝΔ το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πάνος Παμμένος δεν γίνεται αναφορά στην πώληση των βλημάτων 105 mm που χρησιμοποιούνται από άρματα μάχης, αλλά «end-user certificate» για 4.000 αεροπορικές βόμβες τύπου MK82, όπως επισημάνθηκε από τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια ο οποίος έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα από κοινού με την εκπρόσωπο της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x