Πόλο

Καμμένου στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Πάνος αντέδρασε με την ιδιότητα του αδερφού»

Τα συνθήματα που ακούστηκαν στον τελικό με τον Ολυμπιακό και την αντίδραση που είχε σε αυτά ο αδερφός της, Πάνος Καμμένος, σχολίασε μέσω του ΣΠΟΡ FM η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμμένου.

Για όσα έγιναν στον τέταρτο τελικό της Βουλιαγμένης με τον Ολυμπιακό, για την Α1 πόλο γυναικών μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 η Αλεξία Καμμένου.

Η προπονήτρια του ΝΟΒ περιέγραψε την κατάσταση που επικράτησε στο κολυμβητήριο του «Λαιμού» πριν και μετά την έναρξη του αγώνα και τόνισε πως τα χυδαία συνθήματα που ακούστηκαν δεν συνδυάστηκαν μόνο με την είσοδο του αδερφού της, Πάνου Καμμένου, στο κολυμβητήριο, αλλά ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα.

Ακούστε την συνέντευξη της Αλεξίας Καμμένου:


Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» με τον Άρη Ασβεστά και τον Βασίλη Παπαθεοδώρου:

Για το ότι το πόλο παίρνει προβολή από κάτι τέτοια γεγονότα, και όχι από αγωνιστικά: «Είναι γεγονός ότι θα προτιμούσαμε να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για τους συγκλονιστικούς τελικούς. Δεν σας κρύβω ότι από χθες έχω λάβει τα περισσότερα τηλεφωνήματα για συνεντεύξεις από ότι όλη τη σεζόν. Αν είναι για το καλό του πόλο, ας γίνει έτσι».

Για τα πλέι οφ της Α1 πόλο γυναικών: «Ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί, έπαιξε τελικό Ευρώπης, έχει την πολυτέλεια να εναλλάσσει τρεις ξένες παίκτριες στα εγχώρια παιχνίδια, και έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Η Βουλιαγμένη έχει ανοίξει έναν καινούριο κύκλο. Έχει γίνει επένδυση σε νέα κορίτσια, με μικρό μέσο όρο ηλικίας. Σίγουρα ήταν ακλόνητο φαβορί ο Ολυμπιακός. Παρότι παρουσιαστήκαμε ανταγωνιστικές και στο πρωτάθλημα, κανείς δεν περίμενε να γίνει το 2-0. Φυσικά, περιμέναμε την αντίδραση του Ολυμπιακού, το 3-0 θα ήταν ακραίο σενάριο. Έτσι φτάσαμε στον μεγάλο τελικό».

Για το μπρέικ στο μπρέικ: «Στο γυναικείο αθλητισμό όλα γίνονται. Μετράει η στιγμή, η ψυχολογία. Από κει και πέρα, φανήκαμε καλύτερες του αναμενόμενου στα δύο πρώτα παιχνίδια, τουλάχιστον για αυτούς που δεν παρακολούθησαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν γίναμε έτσι στα πλέι οφ. Το ξέραμε από την αρχή ότι θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικές».

Για τα χυδαία συνθήματα που ακούστηκαν στον τέταρτο τελικό: «Είμαι πολλά χρόνια στις πισίνες, έχω μεγάλη εμπειρία και ως αθλήτρια και ως προπονήτρια. Έχω κάνει μεγάλη δουλειά για να μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου και να βοηθήσω την ομάδα μου. Αν χάσω τον έλεγχο δεν θα μπορώ να βοηθήσω στο παιχνίδι. Είμαι παρορμητικός άνθρωπος και ήξερα πως έπρεπε να το δουλέψω. Όταν έμεινα για δύο χρόνια μακριά από τις πισίνες, αναθεώρησα πολλά πράγματα. Για να είμαι παιδαγωγός και προπονήτρια έπρεπε να αφήσω πίσω αυτό το στοιχείο του εαυτού μου. Προσπαθώ, και σε μεγάλο βαθμό νομίζω το έχω πετύχει. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Ό,τι κάνω, το κάνω χωρίς τις πλάτες κανενός, δεν έχω επικαλεστεί ποτέ κανέναν συγγενή μου και δεν μου έχει χαριστεί τίποτα. Όμως γιατί να μπω σε αυτή τη διαδικασία όταν ξέρω ότι αυτά που γίνονται, δεν γίνονται για μένα, αλλά για κάποιους άλλους λόγους εκείνη τη στιγμή,».

Για την χειρονομία του αδφερφού της, Πάνου Καμμένου: «Νομίζω πως μεγαλοποιήθηκε ένα γεγονός. Όλα αυτά τα χρόνια έχω σταθεί μακριά από πολλά πράγματα. Εγώ είμαι προπονήτρια. Αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν είμαι πολιτικός, δεν δικαιολογώ, ούτε εκφράζω τις απόψεις μου. Σήμερα μου ζητούν να τοποθετηθώ σε αυτό το θέμα. Το έκανε ο ίδιος για τον εαυτό του κι εγώ μπορώ να το κάνω ως Αλεξία.. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι προφανώς αντέδρασε με την ιδιότητα του αδερφού και όχι του πολιτικού προσώπου, που ήξερε ότι όλοι εκείνη τη στιγμή θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν μια αντίδραση και να δημιουργήσουν καταστάσεις. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό. Δεν πρέπει να ασχοληθώ παραπέρα. Θέλω να θεωρήσω πως έλαβε τέλος, θεωρώ πως ήταν μια κακή στιγμή και από τους οπαδούς, οι οποίοι αντέδρασαν με μένος απέναντι σε έναν άνθρωπο που ήρθε να δει μια συγγενή του. Δεν είχε γίνει κάτι άλλο».

Για το ότι ήταν μπροστά το παιδί του: «Ξέρετε κάτι; Λένε πως ήταν μπροστά η κόρη μου. Δεν έχει να κάνει αν είναι η κόρη μου ή μια οποιοδήποτε παίκτρια. Είναι το ίδιο πράγμα. Είναι απαράδεκτο για όποιο παιδί είναι μπροστά και το ζει, είτε σήμερα είναι η κόρη μου, είτε αύριο μια νεαρή παίκτρια του Ολυμπιακού».

Για το τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του: «Είναι άδικο να απαντήσω σε μια τέτοια υποθετική ερώτηση. Δεν οδηγεί πουθενά. Ως προς το θέμα αυτό δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εσείς αν ήσασταν στη θέση του αδερφού μου και έβριζαν την αδερφή σας με αυτό το χυδαίο τρόπο θα αντιδρούσατε; Η απάντηση έρχεται μόνη της.»

Για τον πέμπτο τελικό στο «Παπαστράτειο»: «Δυναμιτίζουμε μια ατμόσφαιρα που δεν είναι καλό για το άθλημά μας. Θα πάμε στον Πειραιά σας ομάδα απέναντι σε μια ομάδα που με τις περισσότερες παίκτριες είμαστε φίλες και με τους συναδέλφους προπονητές υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός και θα δώσουμε την μάχη μας με ωραίο τρόπο, όπως γίνεται πάντα και από τις δύο ομάδες. Τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν, ας αναλάβουν οι υπεύθυνοι να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους. Δουλειά μας είναι να είμαστε αγωνιστικά σωστές και να επαναφέρουμε τον κόσμο στις πισίνες, γιατί το γυναικείο πόλο έχει προσφέρει τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό.

Οι άνθρωποι που δεν είναι μέσα στον χώρο τα βλέπουν λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Όλες μου οι φίλες είναι πρώην αντίπαλοι μου, από Ολυμπιακό, Γλυφάδα, εθνικό. Αυτό υπάρχει μόνο για τους οπαδούς, που φανατισμένοι έρχονται και ψάχνουν να πουν κάτι. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει παραπέρα».

Για το αν συζήτησε με τον αδερφό της: «Δεν έχουμε μιλήσει με τον αδερφό μου. Δεν γνώριζα τα επεισόδια που έγιναν. Έβλεπα κάτι να συμβαίνει, αλλά εκείνη τη στιγμή, που παίζω το παιχνίδι, δεν μπορούσα να ασχοληθώ. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, πριν έρθει στην πισίνα ο αδερφός μου και πριν ξεκινήσει το παιχνίδι κάποιοι οπαδοί που μπούκαραν από την πάνω πόρτα, παρότι απαγορεύεται, άρχισαν να με βρίζουν. Εκείνη τη στιγμή και προς τιμήν του, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη (σ.σ. Μιχάλης Κουντούρης) σηκώθηκε και τους έκανε νεύμα να σταματήσουν. Θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτό. Αυτό ήταν που είδα από την αρχή. Μετά άρχισαν εν χορώ να λένε άλλα πράγματα, αφού ήρθε ο αδερφός μου. Τότε, όμως, δεν μπορούσα να παρακολουθήσω, είχα το μυαλό μου στο παιχνίδι. Έτσι ακριβώς έγιναν όλα. Να ξεκαθαρίσουμε πως όλα ξεκίνησαν με εμένα και τις παίκτριες μου, όχι με τον αδερφό μου. Μην τα ρίχνουμε ότι ήρθε κάποιος.

Για το ότι οι οπαδοί έβρισαν μια γυναικεία ομάδα: «Δεν κρύβομαι πίσω από το ότι είμαι γυναίκα. Και άντρας αν ήταν στη θέση μου, το ίδιο άσχημα θα ήταν. Είμαι προπονήτρια. Όταν έρχομαι τετ α τετ με αυτούς τους ανθρώπους, οι περισσότεροι μου λένε ότι δεν το κάνουμε για σένα. Ότι είμαστε οπαδοί και έτσι έχει ενδιαφέρον. Δεν είναι προσωπικό. Εκείνη τη στιγμή δεν νομίζω ότι βρίζουν εμένα, αλλά από το πάθος τους γίνεται όλο αυτό. Είναι αλήθεια, πάντως, πως οι βωμολοχίες ξεκίνησαν πολύ πριν έρθει ο αδερφός μου στην πισίνα. Από το πρώτο λεπτό που μπήκαν μέσα οι οπαδοί. Το λέω για να ξεκαθαρίσω πως εκείνη ξεκίνησαν όλη αυτή την ιστορία. Αυτά συμβαίνουν, δεν είναι η πρώτη φορά. Για αυτό πρέπει να κρατιόμαστε. Εγώ κρατήθηκα όσο μπορούσα. Θα είμαι παρούσα αύριο, μόνη μου στον πάγκο, γιατί οι υπόλοιποι συνεργάτες μου δεν κατάφεραν να συγκρατηθούν. Ελπίζω αύριο όλα να κυλήσουν ομαλά, με ηρεμία και να κερδίσει ο καλύτερος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x