Επικαιρότητα

Moody’s: Η Ελλάδα κινδυνεύει από την κόντρα ΔΝΤ-Ευρωπαίων

Μεταξύ των αρνητικών επιπτώσεων, σημειώνει η Moody's, είναι το γεγονός ότι το αδιέξοδο ασκεί πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα από αυτά που είχε αρχικώς προβλέψει.

Η κόντρα Ευρωπαίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, προβλέπει o οίκος αξιολόγησης Moody's.

Σε έκθεσή του, ο οίκος κρίνει ότι η σύγκρουση του ΔΝΤ με τους ευρωπαίους εταίρους αποτιμάται αρνητικά, καθώς αυξάνει την πιθανότητα ενός ή περισσότερων δυσμενών αποτελεσμάτων.

Μεταξύ των αρνητικών επιπτώσεων είναι το γεγονός ότι το αδιέξοδο ασκεί πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει περισσότερα μέτρα σε σχέση με αυτά που είχε αρχικώς προβλέψει για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Η Moody's πάντως αναμένει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα απαιτούμενα μέτρα, κρίνει όμως ότι έχει γίνει πιθανότερο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.



Η κόντρα πηγάζει από την εκτίμηση του Ταμείου πως η Ελλάδα χρειάζεται «σημαντική» ελάφρυνση του δημόσιου χρέους ακόμα κι αν υλοποιήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το Μνημόνιο.

Αντίθετα, οι εταίροι επιμένουν πως ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι υπερβολικά απαισιόδοξες, με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δηλώνει μάλιστα πως «κούρεμα» είναι δυνατό μόνο εκτός ευρωζώνης.

Σημειώνεται ωστόσο πως το Ταμείο δε ζητά «κούρεμα» ακριβώς, αλλά συγκεκριμενοποίηση μέτρων αναδιάρθρωσης που θα τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη του Μνημονίου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x