Δελτία Τύπου

Κάνει… Focus στις επιθυμίες σας

Το νέο Ford Focus σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το αρχικό του γράμμα για να βρεις λέξεις που ενισχύουν το κύρος του παγκόσμιου best-seller.

Αν ψάξεις στην αγορά του αυτοκινήτου, λίγα αυτοκίνητα μπορούν να κάνουν... Focus στις επιθυμίες του υποψήφιου αγοραστή. Δηλαδή να εστιάσουν στις ανάγκες του, να προσφέρουν ποικίλα αμαξώματα, υψηλό επίπεδο ασφάλειας και άνεσης, αλλά και πλούσιο εξοπλισμό. Το Ford Focus, από το όνομά του και μόνο, υποδηλώνει ότι αυτό ακριβώς κάνει και μάλιστα με πολύ καλό τρόπο.

Το νέο Ford Focus σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το αρχικό του γράμμα για να βρεις λέξεις που ενισχύουν το κύρος του παγκόσμιου best-seller.

Find: το Ford Focus το βρήκα για πρώτη φορά στη Νορμανδία, όταν έκανε τη δική του «απόβαση» το 1998, αντικαθιστώντας το Escort. Το βρήκα αρκετά προχωρημένο σχεδιαστικά κάτι που αναγνώρισε στη συνέχεια το ευρύ κοινό καθιστώντας το ένα απόλυτα πετυχημένο μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά, σε όλες του τις γενιές. Το σημερινό Ford Focus είναι διαθέσιμο σε 4θυρο, 5θυρο και wagon εκδόσεις.

Fetiche: Το Ford Focus έγινε και παραμένει αντικείμενο λατρείας διεθνώς, από τους απλούς οικογενειάρχες, μέχρι και τους φίλους της πιο σπορ οδήγησης που είχαν επιλογές ανάμεσα στις εκδόσεις ST και RS. Από το 1998 μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο πάνω από 12 εκατομμύρια οχήματα, από τα οποία 6,9 εκατομμύρια στην Ευρώπη!

Fresh: Ανανεωμένο με διακριτικές πινελιές, πιο τολμηρό σε στυλ, πιο συναισθηματικό σχεδιαστικά, ποιοτικό και φιλικό προς το χρήστη, το FFord Focus βρίσκεται «ολόφρεσκο» στην ελληνική. Με χαμηλό και φαρδύ αμάξωμα, με ανάγλυφο καπό και δυναμική πρόσοψη, αναμφίβολα «τραβά» το μάτι στο δρόμο. Αλλά και στη καμπίνα, η ματιά σου πλανάται στην καλοσχεδιασμένη κονσόλα με τα απαραίτητα χειριστήρια, το πολυλειτουργικό τιμόνι, τις άνετες θέσεις και τις πολυάριθμες λύσεις αποθήκευσης μικροαντικειμένων. Οι παχιές μοκέτες και τα χοντρά κρύσταλλα, βελτιώνουν την ηχομόνωση κι έτσι το ταξίδι γίνεται αθόρυβο.

Fun to drive: Η αίσθηση του να κάθεσαι αναπαυτικά στη θέση του οδηγού και να μην χρειάζεται να «παλεύεις» με το τιμόνι, αλλά να το αγγίζεις ελαφρά και να υπακούει. Το Electric Power Assist Steering έχει νέα χαρτογράφηση που βελτιώνει την αίσθηση του οδηγού από το δρόμο. Το πρώτο στη βιομηχανία σύστημα Enhanced Transitional Stability της Ford παρακολουθεί την ταχύτητα του οχήματος και τις εντολές του οδηγού στο τιμόνι για να προβλέπει έγκαιρα την όποια απώλεια πρόσφυσης και ενεργοποιεί το Electronic Stability Control συντομότερα, προς όφελος της ασφάλειας και της οδηγικής άνεσης. Εξάλλου, οι μηχανικοί της Ford βελτίωσαν και τη γεωμετρία της ανάρτησης, για ακόμη καλύτερο «πάτημα» στο δρόμο.

Fire: Με τα νέα μοτέρ βάζει φωτιά στις επιδόσεις, όχι όμως και στην... τσέπη του κατόχου του, διότι καταναλώνει μέχρι 19% λιγότερο καύσιμο από το προηγούμενο, έχοντας παράλληλα σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Για όσους θέλουν μικρό κυβισμό, το νέο Focus προσφέρεται με τον βραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost των 100 hp, που εκπέμπει 99 γρ./χλμ. CO2 και δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.

Ωστόσο, αυτά τα μοτέρ που πραγματικά κάνουν την οδήγηση όνειρο, είναι ο νέος βενζινοκινητήρας 1.5 EcoBoost με 150 και 182 ίππους που συνδυάζεται με εξατάχυτο αυτόματο και επίσης εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά και ο νέος κινητήρας πετρελαίου 1.5 TDCi με 120 και 150 hp, με ίδια κιβώτια ταχυτήτων, που κάνει την επίσκεψη στο πρατήριο καυσίμων, απλή ανάμνηση.

Foul: Πλήρες σε εξοπλισμό είναι απολαυστικό στην έκδοση με το SYNC 2. Το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας της Ford περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών και φωνητικές εντολές για τον hands- free έλεγχο του τηλεφώνου, του media player, της πλοήγησης, του συστήματος κλιματισμού, τη στιγμή που οδηγούν!

inner

Πλήρες και σε συστήματα, όπως το Active Park Assist που αυτόνομα οδηγεί το Ford Focus σας μέσα στους χώρους στάθμευσης με τον έλεγχο της επιτάχυνσης και του φρεναρίσματος να παραμένει στον οδηγό. Το βελτιωμένο Active Park Assist, του νέου Ford Focusm περιλαμβάνει επιπρόσθετα τη λειτουργία Υποβοήθησης Κάθετης Στάθμευσης (Perpendicular Parking) που χρησιμοποιεί αισθητήρες για την αναζήτηση κατάλληλων χώρων στάθμευσης και κατευθύνει το αυτοκίνητο για να σταθμεύσει με οπισθοπορεία.

Εχει και Cross Traffic Alert, που εξυπηρετεί πολύ διότι προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση οχημάτων από πίσω τους. Εξάλλου, βελτιώθηκε και το δημοφιλές σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop που προ-φορτίζει τα φρένα και εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, σε ταχύτητα μέχρι 50 χλμ./ώρα, φρενάρει μόνο του. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά, διότι με Adaptive Cruise Control που διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, με Distance Indication system, που επιτρέπει στους οδηγούς να ορίζουν την επιθυμητή απόσταση που θέλουν να διατηρούν από το προπορευόμενο όχημα και με MyKey, το κλειδί που προγραμματίζεται– συνήθως για νεαρούς οδηγούς – για να περιορίζει την τελική ταχύτητα, να μειώνει τη μέγιστη ένταση ήχου του ηχοσυστήματος, αλλά και να το απενεργοποιήσει τελείως, εάν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν έχουν δέσει τις ζώνες ασφαλείας τους, τότε έχετε βρει το πραγματικό κλειδί της επιλογής αγοράς!

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x