Κινηματογράφος

Κάννες 2016: Ο Γούντι Άλεν και τα κορίτσια του (video)

Στην ταινία του «Cafe Society» παρελαύνουν, κατά σειρά. η Κρίστεν Στιούαρτ, η Μπλέικ Λάιβλι και η Αννα Καμπ

Μα είναι δυνατόν; Ακόμα και τώρα, μόλις... 81 χρόνων να αιχμαλωτίζει τους «προσκυνητές» του φεστιβάλ των Καννών;

«Ποιο το νόημα της ζωής;» ρωτάνε οι συνάδελφοι όλων των χωρών και όλων των μεγάλων εφημερίδων. Και ο ημίκουφος, αυτός ο λιλιπούτειος φαλακρός, αφού πρώτα τεντώσει τ' αυτί του και ρωτήσει «τι είπατε παρακαλώ;» στο τέλος, έτσι στην ψύχρα θα απαντήσει ως εξής «η ζωή δεν έχει κανένα νόημα»!

Τότε; Κι εκείνος στο φτερό θα σου πει «Get The Girl». Μοναδικό νόημα το... κοκό. Το κορίτσι το διπλανό. Και από τέτοια ο Γούντι ολόκληρο ωκεανό. Από τις τελευταίες μούσες του, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Εμα Στόουν. Αμφότερες σαν τα κρύα τα νερά! Μπροστά του εντελώς μωρά!

Με την τελευταία ταινία του «Cafe Society» παρελαύνουν, κατά σειρά. Η Κρίστεν Στιούαρτ μόλις 26. Το κορίτσι της μεταφυσικής τριλογίας «το λυκόφως». Παραδίπλα η Μπλέικ Λάιβλι. Μόλις 2, κουκλάρα κι αυτή. Ακόμα η Αννα Καμπ. Αυτή είναι «γραία» κάπου 34 χρόνων. Ελα!



Η τελευταία κομεντί του Αλεν Στιούαρτ Κόνινγκσμπεγκ, κατά κόσμον Γούντι Αλλεν, άνοιξε σήμερα Τετάρτη την αυλαία του 69ου φεστιβάλ των Καννών. Φυσικά προβλήθηκε εκτός διαγωνισμού. Ετσι ως δώρο του Γούντι προς τους Γάλλους και τους ευρωπαίους. «Χωρίς ευρωπαίους και ιδιατέρως τους Γάλλους θα ήμουν τώρα στα αζήτητα του Χόλιγουντ. Η Αμερική δεν με θέλει. Η Ευρώπη με αγαπάει» Ψέματα;

Γι' αυτό ο Γούντι αποφάσισε να διασχίσει τον Ατλαντικό. Γι' αυτό σκηνοθέτησε σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία. Γι αυτό είχε πει «αν με καλέσουν στην Αθήνα κι αν συμβάλουν στην παραγωγή ευχαρίστως να έρθω και να γυρίσω στην Ελλάδα». Πού τέτοια ευχάριστη έκπληξη. Τα εκατομμύρια, τώρα στην κρίση, πέφτουν για τα γήπεδα. Ο καθείς με τις...ανάγκες του!

Η κομεντί λοιπόν του Γούντι διαδραματίζεται στις ΗΠΑ. Οταν κάποιος νέος που ονειρεύεται να κάνει καριέρα στο Σινεμά, αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη του στο Χόλιγουντ. Go West Young Man!

Πρωταγωνιστής, ανάμεσα σε τόσα καλλίγραμμα κορίτσια ο 31χρονος Τζέσι Αιζενμμπεργκ. Εβραίος κι αυτός. Οπως ο Γούντι. Που είναι «βλάσφημος» και «αιρετικός». Και που λέει «ποιος θεός; Το σύμπαν είναι σκέτος καταψύκτης και το μοναδικό θερμαντικό σώμα είναι τα αισθήματα των ανθρώπων. Αν έχουμε. Και όποιος τα έχει»

Ακόμα στο «Cafe Society» εμφανίζονται ο Στιβ Κάρελ και η παλιά του γνώριμη η Τζούντι Ντέιβις!

Και κάτι ακόμα. Ο ίδιος αρνείται να δει τις ταινίες του στις αίθουσες. Ούτε καν ολοκληρωμένες. Ο ίδιος αρνείται να κάνει παρέα με τους ηθοποιούς του «Τι να πούμε;» αναρρωτιέται. «Καθόμαστε απέναντι απέναντι με βλέμμα ακατοίκητο και απλανές». Και ο ίδιος αρνείται να δώσει το πλήρες σενάριο στους ηθοποιούς του «Δεν το χρειάζονται. Μόνο εκείνες τις σελίδες που αφορούν στον χαρακτήρα που υποδύονται»!

Φιλοευρωπαίος, ακμαίος, άθεος, εκκεντρικός και πάντα δημιουργικός. Και όταν τον ρωτάνε «γιατί κάθε χρόνο από μία ταινία;» απαντάει «έτσι για να περνάει η ώρα»!

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x