Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Κανονικά Ρώσοι τζουντόκα, Βερτσένοβα

Επιτρέπει στους Ρώσους τζουντόκα η ΙJF να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος ανακοίνωσε την Πέμπτη πως οι 11 αθλητές της πρώην σοβιετικής χώρας, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει το «εισιτήριο», θα αγωνιστούν κανονικά στη Βραζιλία.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο είναι πολύ ικανοποιημένη με το γεγονός ότι όλοι οι Ρώσοι τζουντόκα που προκρίθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υποβλήθηκαν πολλές φορές σε ελέγχους ντόπινγκ πριν από τους Αγώνες και είναι "καθαροί", οπότε θα μετάσχουν στο άθλημα του τζούντο στο Ρίο».

Οι συγκεκριμένοι αθλητές είναι οι: Ιρίνα Ντόλγκοβα (-48 κιλά), Ναταλία Κουζιούτινα (-52κ.), Εκατερίνα Βάλκοβα (-63κ.), Κσένια Τσιμπίσοβα (+78κ.), Μπεσλάν Μουντράνοφ (-60κ.), Μιχαΐλ Πουλιάεφ (-66κ.), Ντένις Ιάρτσεφ (-73κ.), Χασάν Χαλμουρζάεφ (-81κ.), Κιρίλ Ντενίσοφ (-90κ.), Ταγκίρ Χαϊμπουλάεφ (-100κ.) και Ρενάτ Σαΐντοφ (+100κ.).

Επίσης, η γκολφέρ Μαρία Βερτσένοβα μπορεί να αγωνιστεί στο Ολυμπιακό τουρνουά του αθλήματος. Η IGF ανακοίνωσε την ίδια μέρα πως η πρωταθλήτρια της χώρας απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στη Βραζιλία.

Η σχετική ανακοίνωση: «Η ΔΟΕ ενημέρωσε την IGF και τη ρωσική Ολυμπιακή επιτροπή ότι η συμμετοχή της Μαρία Βερτσένοβα στο ατομικό αγώνισμα του γκολφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 έχει επιβεβαιωθεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x