Euro 2024

«Απαντάμε στην κριτική στο γήπεδο»

Απαντήσεις στο γήπεδο θα δώσει η Εθνική ομάδα, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια σε όσους την αμφισβητούν, δήλωσε από την Βραζιλία ο Γιώργος Καραγκούνης.

Για άλλη μια παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση, τη δεύτερη σε Παγκόσμιο Κύπελλο ετοιμάζεται ο Γιώργος Καραγκούνης.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε στις λεπτές ισορροπίες σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, έθεσε τον βασικό στόχο στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ απάντησε και στην κριτική που δέχεται κατά καιρούς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη στην ιστοσελίδα της FIFA:

Πλησιάζει η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή σας. Πώς αισθάνεσαι;
Αισθάνομαι έτοιμος. Αν έχεις ζήσει έστω και μία φορά την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξέρεις πως είναι. Έχεις εγγυημένα μόνο τρία παιχνίδια και πρέπει να παραμείνεις προσγειωμένος και συγκεντρωμένος στον στόχο, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

Μιλώντας ως αρχηγός της ομάδας, πόσο σημαντική είναι η προηγούμενη εμπειρία από Παγκόσμιο Κύπελλο, στη Ν. Αφρική το 2010, όπου αποκλειστήκατε στην φάση των ομίλων;
Οι παραστάσεις που έχουμε σε αυτό το επίπεδο μπορεί να αποδειχθούν πλεονέκτημα, αλλά υπάρχουν πολλοί παράμετροι, όπως η κατάσταση που θα βρίσκεται ο καθένας μας την μέρα του αγώνα. Πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος, σε καλή κατάσταση σωματικά και ψυχολογικά. Μας περιμένουν μεγάλα παιχνίδια, σε ένα μεγάλο τουρνουά. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα παίξουν το ρόλο τους.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Ελλάδας στη Βραζιλία;
Βασικός μας στόχος είναι να μπούμε στην φάση των νοκ-άουτ παιχνιδιών, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει στο παρελθόν. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πιο σημαντικό τώρα λοιπόν, είναι αυτό που ακολουθεί με την Κολομβία. Η πρεμιέρα κόντρα σε μια επικίνδυνη ομάδα.

Παρότι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης πριν από δέκα χρόνια, η Ελλάδα δεν αναφέρεται συχνά ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες. Σας ενοχλεί αυτό;
Όχι ιδιαίτερα. Κάποιες φορές είναι καλό, γιατί είτε σέβονται, είτε όχι η αλήθεια φαίνεται μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί απαντήσαμε σε όλες τις κριτικές που δεχθήκαμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι όποιος δεν μας σέβεται θα το “πληρώσει”. Δεν είναι καλό να μας υποτιμούν. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα.

Αναφερόμενος στο κλίμα στην ομάδα, είπε:
Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα. Παίζουμε χρόνια μαζί και λειτουργούμε σαν σύνολο. Κάτι πολύ σημαντικό. Περνάμε καλά μαζί. Απολαμβάνουμε μαζί τις επιτυχίες, ενώ μαζί αντιμετωπίζουμε και τις αποτυχίες. Ζούμε και αναπνέουμε σαν ομάδα, με έντονα συναισθήματα.

Τι χαρακτήρα προσδίδει στην ομάδα ο Φερνάντο Σάντος; Πρέπει να είναι δύσκολο να διαδέχεσαι έναν θρύλο, όπως ο Ότο Ρεχάγκελ.
(Ο Σάντος) βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας τέσσερα χρόνια τώρα. Τον ξέρουμε και μας ξέρει. Υπό τις οδηγίες του φτάσαμε στα προημιτελικά του Euro 2012 -ένα εξαιρετικό επίτευγμα να βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δούλεψε πάνω στο έργο που άφησε ο προηγούμενος προπονητής και με στοιχεία της δικής του φιλοσοφίας βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x