Euro 2024

Καραγκούνης: «Δεν είμαστε πια η… Ελλαδίτσα»

Το κάτι παραπάνω από την μία νίκη που είχαμε πάρει στο προηγούμενο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα προσπαθήσει να πετύχει η Εθνική Ελλάδα στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον Γιώργο Καραγκούνη.

Ευλογημένος για τις επιτυχίες που έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ως ποδοσφαιριστής δηλώνει ο Γιώργος Καραγκούνης, ύστερα από την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν θα ταξιδέψουν για… τουριστικούς λόγους στη χώρα του καφέ, αλλά θα προσπαθήσουν να πετύχουν κάτι περισσότερο σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Παράλληλα, ο «τυπάρας» εξήγησε πως οι αντίπαλοί μας δεν αντιμετωπίζουν ως… Ελλαδίτσα, αλλά ως Ελλάδα και γνωρίζουν πως θα έχουν δύσκολο έργο απέναντί μας.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης στην εφημερίδα «Το Βήμα»

«Νιώθω ευλογημένος και ευχαριστώ τον Θεό για όσα έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο», αναφέρει αρχικά ο διεθνής μέσος και συνεχίζει: «Το κίνητρό μας ήταν τεράστιο και είμαστε πανευτυχείς που θα συμμετάσχουμε σε δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και πολύ περισσότερο που αυτό θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία, εκεί όπου το ποδόσφαιρο λατρεύεται σαν θρησκεία. Όλοι γνωρίζουν ότι το ποδόσφαιρο έχει γεννηθεί στην Αγγλία, αλλά στη Βραζιλία έχει δοξαστεί. Κι εμείς θα είμαστε εκεί, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή».

Στη συνέχεια, ο άσος της Φούλαμ μίλησε για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο προσεχές Μουντιάλ: «Δεν πάμε στο Μουντιάλ μόνο για την παρουσία. Σίγουρα θα απολαύσουμε τη διοργάνωση, αλλά πλέον έχουμε το κύρος και την προσωπικότητα για να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Θέλουμε κάτι παραπάνω από την πρώτη νίκη που πανηγυρίσαμε το 2010 στη Νότια Αφρική. Κι αυτό είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτός θα είναι αντικειμενικός στόχος μας και έχουμε τις δυνατότητες ως ομάδας για να τον πετύχουμε».

Επίσης, ο 36χρονος παίκτης τόνισε πως θα ήταν άδικο να μην συμμετάσχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω της διαφοράς των τερμάτων στη Βοσνία: «Θα ήταν άδικο για μια ομάδα που κέρδισε 25 βαθμούς στον όμιλό της να μείνει εκτός Μουντιάλ. Χάσαμε την απευθείας πρόκριση, λόγω της διαφοράς στα γκολ. Υπάρχει πίστη, όμως, σε αυτή την ομάδα και στις ικανότητές της. Όταν έχεις οχτώ νίκες, μία ισοπαλία και μόνο μία ήττα σε δύο χρόνια, αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση. Και για αυτό πήγαμε με καλή ψυχολογία στα μπαράζ με την Ρουμανία».

Καταλήγοντας, ο Καραγκούνης στάθηκε στις επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια: «Οι εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει και όσα έχουμε πετύχει ως ομάδα όλα αυτά τα χρόνια ήταν καθοριστικά. Για αυτό και οι αντίπαλοι μας βλέπουν με μεγαλύτερο δέος. Δεν αντιμετωπίζουν την Ελλαδίτσα, αλλά την Ελλάδα. Και το κάνουν με απόλυτο σεβασμό γιατί γνωρίζουν ότι το έργο τους θα είναι πολύ δύσκολο. Και όλα αυτά βγήκαν στο γήπεδο. Οι Ρουμάνοι που δεν είχαν τις δικές μας παραστάσεις δεν άντεξαν στην πίεση, ενώ εμείς διαχειριστήκαμε με τέλειο τρόπο μια δύσκολη κατάσταση, όπου δεν προλαβαίνεις να διορθώσεις τα λάθη σου. Όλα πήγαν καλά κερδίσαμε ακόμη μία διάκριση μετά το τρόπαιο στην Πορτογαλία το 2004, την πρόκριση στους “8” του Euro 2012, την πρώτη νίκη σε Μουντιάλ το 2010. Είναι μεγάλα κατορθώματα αυτά και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο έφτασε μέχρι την κορυφή, αλλά παρέμεινε εκεί. Ανήκουμε στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Είμαστε για μια δεκαετία στην κορυφαία δεκάδα της κατάταξης της FIFA».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x