Κώστας Νικολακόπουλος

Καραϊσκάκη κάστρο, χωρίς ζημιά από… Τζαβέλλα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει στο sport-fm.gr από μία άλλη ματιά το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

• Φαντάζομαι πως όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που θα πάνε απόψε στο Καραϊσκάκη έχουν αντιληφθεί ότι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, από κάθε πλευρά.

• Με το παραμικρό αντικείμενο, όχι φωτοβολίδα, αλλά μπουκάλι η, αναπτήρας, που θα πέσει στον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής θα διακόψει οριστικά το παιχνίδι εις βάρος του Ολυμπιακού, βάσει του σχετικού φαιδρού κανονισμού της ΕΠΟ και υπό την πίεση των δηλώσεων των πολιτειακών παραγόντων, που συνεχώς εδώ και καιρό "στοχεύουν" προς οτιδήποτε αφορά Ολυμπιακό.

• Ήδη ο Ολυμπιακός έχει καμπάνα μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για ρίψη δύο…πυρσών στο παιχνίδι του στη Βέροια κι απειλείται πάρα πολύ σοβαρά με καμπάνα δύο ακόμη αγωνιστικών για ρίψη…αναπτήρα στο παιχνίδι του στον Πλατανιά (η αποχή των δικηγόρων είναι που έχει καθυστερήσει την υπόθεση).

• Με τιμωρία του Ολυμπιακού κι από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κι ο ημιτελικός του Κυπέλλου, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν χωρίς κόσμο στο Καραϊσκάκη! Αρκούν αυτά;

• Καταλαβαίνω ότι απόψε θα υπάρχει στην ομάδα του ΠΑΟΚ ένα κόκκινο πανί για την εξέδρα του Ολυμπιακού, ο Τζαβέλας, που πρώτη φορά θα μπει στο Καραϊσκάκη από τον περιβόητο αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

• Το να γιουχαϊστεί ένας παίκτης είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Όμως δεν είναι μέσα στο ποδόσφαιρο η εκτόξευση αντικειμένων κατά οποιουδήποτε. Αν κάνει το λάθος η εξέδρα του Ολυμπιακού κι επικεντρωθεί με παραβατικό τρόπο στον Τζαβέλα, ο μοναδικός ζημιωμένος θα είναι ο Ολυμπιακός. Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, κάνει κακό στον Ολυμπιακό.

• Για να είμαστε δίκαιοι, ο ΠΑΟΚ στον α΄ γύρο φιλοξένησε άριστα την αποστολή του Ολυμπιακού, αλλά κι η κερκίδα στην Τούμπα δεν "ξέφυγε". Καλή ήταν η φιλοξενία της αποστολής του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ και πέρσι, που είχε ανέβει στην Τούμπα κι ο Μαρινάκης. Όπως άριστα είχε φιλοξενήσει πέρσι κι ο Ολυμπιακός την αποστολή του ΠΑΟΚ.

• Ο Ολυμπιακός είναι αποδεδειγμένα η πρώτη ελληνική ομάδα που ξέρει να οργανώνει στο Καραϊσκάκη ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Και σα σύλλογος, αλλά και σαν εξέδρα. Και αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει κι απόψε. Τίποτα λιγότερο!

• Ασφαλώς κι η ομάδα θέλει να είναι καμίνι το Καραϊσκάκη, για να βοηθήσει σε μία μεγάλη νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου όπως ο ΠΑΟΚ. Ασφαλώς και το Καραϊσκάκη πρέπει να είναι κάστρο! Με τον κόσμο δίπλα στην ομάδα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, και στα καλά και στα δύσκολα κομμάτια του παιχνιδιού. Γιατί ο αντίπαλος θα έρθει να κλέψει αποτέλεσμα-κι αυτό είναι πιο εύκολο για τον ίδιο και πιο δύσκολο για εσένα, από το να έρθει να κτυπήσει στα ίσα το ματς…

• Πρωτίστως σε αυτά τα ντέρμπι μετράει να έρθει η νίκη. Κι άμα διασφαλίσεις τη νίκη, κάνεις το επόμενο βήμα. Δεν εκβιάζεις πράγματα σε τέτοια ματς, γιατί κινδυνεύεις να την πατήσεις άσχημα. Ούτε λες μεγάλα λόγια, ούτε υποτιμάς τον αντίπαλό σου.

• Μπαίνεις στο γήπεδο, τα δίνεις όλα, σκίζεσαι, κάνεις τη δουλειά σου, παίρνεις αυτό που θέλεις και μετά πες ό,τι θες. Αν, όμως,δεν σκιστείς επί 90 λεπτά, πολύ απλά δεν θα πάρεις αυτό που θέλεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x