Στίβος

Καραλής: «Ευλογημένος ανάμεσα στους καλύτερους»

Ο Γρηγόρης Ποζιός συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή και ο νεαρός αθλητής μίλησε στο sport-fm.gr για την παρθενική του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι μόλις 18 ετών και το απόγευμα ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η συμμετοχή του στον τελικό του επι κοντώ των ανδρών δεν είναι κάτι που ήρθε τυχαία, αλλά μέσα από σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Τυχαίο βέβαια δεν είναι και το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων που έκανε πριν από πριν από μερικές μέρες, μέχρι να του το πάρει ο νεαρός Ντούπλαντις.

Ο απεσταλμένος του ΣΠΟΡ FM 94,6 και του sport-fm.gr, Γρηγόρης Ποζιός στο Μπέρμιγχαμ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή και εκείνος τόνισε το πόσο χαρούμενος είναι για αυτή την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ενώ δεν δίστασε να δείξει και την καλή του διάθεση την ώρα των φωτογραφιών....

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Εμμανουήλ Καραλής στον Γρηγόρη Ποζιό:

Είναι η παρθενική σου συμμετοχή σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου. Πως βιώνεις αυτή την εμπειρία;

«Νιώθω ευλογημένος και χαρούμενος που είμαι ανάμεσα στους καλύτερους των καλύτερων κι αυτό με κάνει να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να προσπαθήσω να κάνω μια καλή εμφάνιση κι ίσως ένα ατομικό ρεκόρ»

Ήρθες στο Μπέρμιγχαμ έχοντας πετύχει την καλύτερη επίδοση της καριέρας σου. Είναι αυτό ένα επιπλέον κίνητρο;

«Εννοείται ότι είναι ένα επιπλέον κίνητρο, Εγώ νιώθω καλά και ο στόχος μου είναι να κάνω ένα νέο ατομικό ρεκόρ και να χαρώ τον αγώνα»

Το γεγονός ότι είναι ένας τελικός με 15 αθλητές έχει προκαλέσει κάποια αναστάτωση;

«Όχι… Με τους περισσότερους αθλητές αγωνιζόμαστε κάθε εβδομάδα σ’ όλη την Ευρώπη και ότι θα είναι δύο παραπάνω από το συνηθισμένο δε νομίζω ότι έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα»


Ναι αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχει και το άγχος, βρίσκεσαι εκεί που ονειρεύεται να βρίσκεται κάθε αθλητής...

«Υπάρχει το… καλό άγχος. Αυτό της ανυπομονησίας και δεν θεωρώ ότι δεν θα με επηρεασει αρνητικά. Σας είπα και πριν νιώθω ευλογημένος που είμαι υγιής και ζω κάτι που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν πολλοί 18χρόνοι».

Τι νομίζεις οτι είναι αυτό που έχει μετατρέψει το επί κοντώ σε highlight της διοργάνωσης;

«Το επί κοντώ ήταν πάντα ένα πολύ θεαματικό αγώνισμα. Απλά φέτος πρώτη φορά υπάρχουν τόσο πολλοί αθλητές που έχουν περάσει μεγάλα ύψη και αυτό δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες. Προσωπικά πιστεύω ότι ο τελικός θα είναι ακόμη καλύτερος όσον αφορά τις επιδόσεις και τη διεκδίκηση των μεταλλίων από το μίτινγκ του Κλερμόν».

Όπως είπαμε ο νεαρός αθλητής στο τέλος δεν δίστασε να κάνει και τον απαραίτητο...χαβαλέ με τον απεσταλμένο μας την ώρα που έβγαιναν οι απαραίτητες φωτογραφίες...

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x