Βόλεϊ

Καρφί Ανδρεάδη για τον Ολυμπιακό μέσω ΣΠΟΡ FM: «Πρέπει να είσαι ταπεινός, το πιο μάγκικο πρωτάθλημα»

Η ταπεινότητα που θεωρεί πως είχε ο ΠΑΟΚ στο κρίσιμο σημείο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πάρει το πρωτάθλημα όπως ανέφερε ο Ανδρέας Ανδρεάδης στον ΣΠΟΡ FM. «Μου ζήτησε συγγνώμη ο Αγκάμεζ», δήλωσε.

Τα στοιχεία που έδωσαν στον ΠΑΟΚ τον τρίτο σερί τίτλο στη Volley League επεσήμανε ο Ανδρέας Ανδρεάδης μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, τονίζοντας ότι πρόκειται για το πιο μάγκικο πρωτάθλημα του «δικεφάλου του Βορρά» και χαρακτήρισε σημείο-κλειδί την πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού στους τελικούς.

Ο έμπειρος κεντρικός άφησε αιχμή για τον τρόπο που προσέγγισε η ομάδα του Πειραιά τους τελικούς, αναφέροντας στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα: «Όταν προτρέχεις και η τύχη συνωμοτεί. Πρέπει να είσαι ταπεινός». Επίσης, επεσήμανε ότι αν είχαν γίνει κάποιες αλλαγές τον Δεκέμβριο, μάλλον θα είχε αποφευχθεί η απομάκρυνση του Γιάννη Καλμαζίδη.

Παράλληλα, μίλησε και για το επεισόδιο με τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ και πως το θέμα έχει λήξει. «Με πήρε τηλέφωνο την επόμενη ημέρα και μου ζήτησε συγγνώμη», είπε.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την κατάκτηση και του φετινού τίτλου από τον ΠΑΟΚ, παρότι δεν θεωρούταν φαβορί στο τελευταίο ματς: «Σε αυτές τις καταστάσεις έτσι γίνεται, όταν προτρέχεις και η τύχη συνωμοτεί. Πρέπει να είσαι ταπεινός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πήραμε με δύο ξένους μόνο ουσιαστικά, έχει πολύ μεγάλους παίκτες στο ρόστερ. Ίσως κάποιοι χλευάζανε και λέγανε ότι είμαστε μεγάλοι, αλλά η εμπειρία μετράει. Η διοίκηση ήταν δίπλα μας στα δύσκολα, μας στήριζε και μας πλήρωνε στην ώρα μας».

-το σημείο-κλειδί στους τελικούς: «Η πιο κρίσιμη νίκη ήταν η πρώτη επί του Ολυμπιακού στο Παλατάκι με 3-0 στα play offs. Κάναμε καλές προπονήσεις και δεν καταφέρναμε να το βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τότε. Δεν είναι μόνο ότι πιστέψαμε στους εαυτούς μας, αλλά και το ότι έχασε ο Ολυμπιακός. Εκμεταλλευτήκαμε τα τρωτά σημεία του Ολυμπιακού, οι προπονητές δούλεψαν τόσο καιρό».

-το χαμένο ματς τίτλου στο Παλατάκι και τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Ντάντε: «Θέλαμε να κερδίσουμε πολύ, υπήρχε άγχος. Μας έλειψε ο Στάροβιτς και ήταν πολύ καλός ο Αγκάμεζ και φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι πόσο σημαντικός είναι. Ο Ντάντε για αυτά τα ματς ζούσε και μας το έλεγε ότι για αυτά τα ματς ζει».

-το ποιος παίκτης ήταν ο σημαντικότερος: «Πιστεύω ότι ήταν διάκριση όλης της ομάδας. Είναι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας της ομάδας. Ναι, πράγματι έπαιξε πολύ καλά ο Γιάννης ο Τακουρίδης. Είχαμε το καλύτερο ρόστερ και το βάθος πάγκου. Αλλά είχαμε και πολύ καλούς Έλληνες, αυτό είναι το σημαντικό. Οι ξένοι έρχονται και παρέρχονται. Όταν χτύπησε ο Στάροβιτς, έκανε κάποιες αλχημείες ο προπονητής μας και δεν είχαμε δουλέψει ξανά σε αυτό το κομμάτι επειδή ήρθε μέσα στο ματς ο τραυματισμός, ενώ μετά από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση μπορέσαμε και δουλέψαμε για να καλύψουμε το κενό».

-το ότι δεν εξασφαλίζει κάτι το πλεονέκτημα έδρας: «Σου δημιουργεί άγχος το πλεονέκτημα έδρας».

-το αν μπορεί να μείνει για χρόνια στην κορυφή ο ΠΑΟΚ: «Αυτά τα κάνουν οι διοικήσεις. Όσο η διοίκηση έχει την όρεξη να το κάνει. Μετά από αρκετά χρόνια που έχω πάει σε τόσες ομάδες είναι η πρώτη που πληρώνει στην ώρα της».

-την απόφαση που πήρε πρόσφατα η διοίκηση για απομάκρυνση του Γιάννη Καλμαζίδη και το τι άλλαξε ο Χόρχε Ελγκέτα: «Είναι πιο εύκολο να αλλάξει ένα πρόσωπο, δηλαδή ο προπονητής και ίσως αν είχαν γίνει κάποιες αλλαγές τον Δεκέμβριο να μην χρειαζόταν να φύγει ο κ. Καλμαζίδης. Μας έκανε να πιστέψουμε πιο πολύ τους εαυτούς μας ο νέος προπονητής. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν άλλαξε πολλά, κάποιες αλλαγές σε μπλοκ-άμυνα και σέρβις έκανε».

-το επεισόδιο με τον Αγκάμεζ: «Προσωπικά δεν έκανα χειρονομία προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, πανηγύρισα πιο έντονα όταν είδαμε στο βίντεο ότι παίρνουμε τον πόντο και το ματς. Με είδε ο Φιλίποφ και μου είπε γιατί το έκανες αυτό, το κατάλαβεκαι ο Αγκάμεζ και με έπιασε από το λαιμό. Μιλήσαμε την επόμενη ημέρα στο τηλέφωνο και απ’ ότι μου είπε είχε θολώσει. Με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε συγγνώμη. Υπήρξαμε φίλοι, ήμασταν μαζί στον Παναθηναϊκό ήταν να μου βαπτίσει το παιδί. Συμβαίνουν αυτά, έχει τελειώσει το θέμα».

-τις υποχρεώσεις που δεν σταματούν, λόγω της Εθνικής: «Σαν πρώτοι έχουμε πιθανότητες 50-50, σαν δεύτεροι θα έχουμε και δεύτερη ευκαιρία. Βασικός αντίπαλος είναι η Ολλανδία».

-τα επεισόδια αμέσως μετά τον τελευταίο τελικό και το τι πρέπει να συμβεί: «Όταν μπει ο πρώτος φυλακή και χωρίς δικαστήριο θα σταματήσουν όλα. Και έχει να κάνει με τους φιλάθλους όλων των ομάδων, όχι μόνο του Ολυμπιακού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x