Θαλάσσια Σπορ

Καρράς: «Διαφορετικά περιστατικά»

Καμία σχέση με θέματα ντόπινγκ δεν έχει ο θάνατος του Στρατή Αλεξίδη, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς, στον NovaΣΠΟΡ FM94.6.

Ο Γιάννης Καρράς τόνισε πως ο θάνατος του Στρατή Αλεξίδη δεν σχετίζεται με την περίπτωση του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, καθώς πρόκειται για αθλητές διαφορετικού επιπέδου. Επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ξεκαθάρισε πως η θέση του δεν σχετίζεται με πολιτικές «πεποιθήσεις».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Καρράς στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

«Εγώ και η ομοσπονδία δεν έχουμε καμία απολύτως πολιτική χροιά, μόνη μας ενασχόληση αποτελεί το άθλημα. Είναι ένα θέμα που συνδέθηκε και με άλλα πράγματα, για ένα άτομο που δεν έχει ακόμη ταφεί. Σε επικοινωνία που είχα με τους γονείς του από τη Νορβηγία με παρακάλεσαν να κάνω ότι μπορώ για να μην σπιλωθεί το όνομά του. Πρόκειται για ένα παιδί πολύ σοβαρό και με άξια οικογένεια.

Ήταν περισσότερο ένα ερασιτέχνης αθλητής, ακολούθησε τις σπουδές του και μετά το 2009 αποσύρθηκε από τις υποχρεώσεις. Αντιθέτως, ο Ανδρέας είχε τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αυτομάτως τελείως διαφορετική περίπτωση βάσει επιπέδου. Το ότι είχε ο Αλεξίδης αυτό το θλιβερό τέλος δεν γίνεται να το μπλέξουμε με θέματα ντόπινγκ. Αν είναι ποτέ δυνατόν».


Για τα φάρμακα στον αθλητισμό: «Είναι λάθος αντίληψη και μπορώ να διαβεβαιώσω τους πάντες πως με σωστή και προγραμματισμένη δουλειά δεν χρειάζονται τα συμπληρώματα. Είμαστε σε μία χώρα που έχει τα πάντα, τα παιδιά μου κάνουν προπονήσεις και δεν έχουν καμία σχέση με σκευάσματα».

Για το αν έχει επηρεάσει ο θάνατος του Αλεξίδη την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας: «Υπάρχει αγανάκτηση στην αποστολή λόγω των όσων γράφτηκαν. Όλα όσα έγιναν αυτές τις μέρες βλάπτουν την ψυχολογία των παιδιών που παράλληλα χάνουν την συγκέντρωση τους φοβούμενοι πως θα κατηγορηθούν για τις επιδόσεις τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x