Χάντμπολ

Καταγγελία κατά Αναγέννησης Βύρωνα!

Φίλιππος, Αρίων, Πυλαία, Δούκας και ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ στηλιτεύουν την αποχώρηση της Αναγέννησης από το F6 των Παίδων

Μια γιορτή όπως θα έπρεπε για τα παιδιά ηλικίας 16-17 ετών μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης, λόγω της στάσης της Αναγέννησης. Η ομάδα του Βύρωνα ήταν η μόνη που διαμαρτυρήθηκε για το συμπτυγμένο πρόγραμμα που προέκυψε αναγκαστικά από την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να μην διεξαχθούν αγώνες από το Σάββατο έως την Δευτέρα.

Έτσι η ολοκλήρωση της τελικής φάσης Παίδων –που διεξάγεται στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Θεσσαλονίκη- αποφασίστηκε να γίνει την Παρασκευή το βράδυ. Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες του Final 6, αποδέχθηκαν την αλλαγή στο πρόγραμμα, όμως η Αναγέννηση Βύρωνα αποχώρησε από την διοργάνωση, αφού δεν παρουσιάστηκε στο ματς κόντρα στην Πυλαία και μηδενίστηκε.

Οι υπόλοιπες ομάδες (Φίλιππος, Αρίων, Πυλαία, Δούκας, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ) που συνεχίζουν κανονικά με κοινή τους ανακοίνωση εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Αναγέννησης Βύρωνας, θεωρώντας απαράδεκτη την στάση της, ενώ την κατηγορούν για δυσφήμιση του αθλήματος.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ευγενής άμιλλα, χαρά της συμμετοχής, σεβασμός στον αντίπαλο, συναγωνισμός και αγάπη για το άθλημα, νιώθουμε ότι προδόθηκαν σήμερα.

Η αποχώρηση της Αναγέννησης Βύρωνα από την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων, για προσχηματικούς λόγους όπως φάνηκε στην τεχνική σύσκεψη και με αλλεπάλληλες προφάσεις, μας εξέπληξε αρνητικά και αποτελεί μελανή σελίδα για το άθλημα.

Σε μία εποχή που ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός στηρίζεται στις οικογένειες των αθλητών, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ο στοιχειώδης σεβασμός απέναντί τους. Οι αγώνες επιβάλλεται να παίζονται εντός γηπέδων και οι αθλητές να είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Αναγέννησης Βύρωνα και την αποχώρησή της από πρώτη κιόλας αγωνιστική της τελικής φάσης Final 6 ΠΑΙΔΩΝ μιας μοριοδοτούμενης διοργάνωσης.

Το χειρότερο αποτέλεσμα είναι ότι αποθαρρύνει νεαρούς αθλητές να ασχολούνται με το χάντμπολ, από τη στιγμή που δεν τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους, που με κόπο κατέκτησαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Και αυτό είναι σοβαρό πλήγμα και δυσφήμιση για όλο το άθλημα…

Για τα σωματεία
Φίλιππος Βέροιας
ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ
ΑΣΕ Δούκα
ΑΕΣΧ Πυλαίας
Αρίων Πτολεμαΐδας»



Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x