Κύπρος

Κατακραυγή και ανησυχία στην Κύπρο

Αναστάτωση επικρατεί στην Κύπρο μετά τη διακοπή του «τελικού» μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ λόγω τραυματισμού του Κακά. Τι λένε ΜΜΕ και αστυνομία, αλλά και… πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα.

Για φιάσκο και διεθνή διασυρμό του κυπριακού ποδοσφαίρου κάνουν λόγο στο σύνολό τους τα ΜΜΕ της Μεγαλονήσου την επομένη του αγώνα μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, που θα έκρινε τον τίτλο, αλλά αντ’ αυτού διακόπηκε (οριστικά μετά από 50λεπτη διακοπή) στο 48ο λεπτό μετά από σοβαρό τραυματισμό του Κακά από αντικείμενο.

Οι εφημερίδες καλούν στα σημερινά τους φύλλα τους αρμόδιους, από την ομοσπονδία μέχρι την αστυνομία, να παραιτηθούν, αφού δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα κι ένας αγώνας που θα έπρεπε να είναι γιορτή παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία.

inner

Η αστυνομία, που αναζητεί τους δράστες (και ειδικά αυτόν που πέταξε το αντικείμενο που χτύπησε τον άτυχο παίκτη του ΑΠΟΕΛ) μέσω του υλικού από τις κάμερες του σταδίου, αναφέρει πως η κροτίδα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ έσπασε το προστατευτικό πλαστικό προκαλώντας τρύπα, ενώ αναφέρονται επίσης τρεις τραυματισμοί τεχνικών του καναλιού που μετέδιδε τον αγώνα, αλλά και λεηλασίες στο κυλικείο του γηπέδου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε: «Είναι λυπηρό το 2014 στην Κυπριακή Δημοκρατία να μην μπορεί να διεξαχθεί ένα παιχνίδι ή ένα παιχνίδι το οποίο ήταν μια φιέστα ποδοσφαίρου αφού θα έβγαινε και ο πρωταθλητής της Κύπρου και να γίνονται τέτοια επεισόδια αλλά και να οδηγούμαστε σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι έχουμε ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχουμε φθάσει σήμερα».

Πλέον γεννάται μείζον ζήτημα για το πότε και πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Η ομοσπονδία καλείται να αποφασίσει για την τύχη του αγώνα, με τη διακοπή του υπέρ του ΑΠΟΕΛ-που σε αυτή την περίπτωση θα στεφθεί πρωταθλητής-το πιθανότερο σενάριο μιας και στο φύλλο αγώνα καταγράφεται ότι η κροτίδα που τραυμάτισε τον Κακά και τα αντικείμενα που χτύπησαν τους ανθρώπους του τηλεοπτικού συνεργείου ήρθαν από την κερκίδα της ΑΕΛ. Σε κάθε περίπτωση, τα αρμόδια όργανα καλούνται να καταλήξουν άμεσα σε απόφαση, αφού μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να αποσταλούν στην UEFA οι ομάδες που θα παίζουν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Παράλληλα, μετά τον τελικό του Κυπέλλου η αποστολή της εθνικής Κύπρου αναχωρεί για την Ιαπωνία για φιλικό παιχνίδι στις 27 Μαΐου και οι δύο ενδιαφερόμενες ομάδες έχουν διεθνείς στις τάξεις τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x