Χάντμπολ

Κατάρ- Γαλλία ο τελικός

Με έναν φοβερό Ομεγιέρ κάτω από τα δοκάρια η Γαλλία νίκησε 26-22 την Ισπανία και προκρίθηκε στον τελικό του 24ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Ανδρών

Για 6η φορά στην ιστορία της η Γαλλία προκρίθηκε σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Ανδρών. Οι «Τρικολόρ» επικράτησαν 26-22 της Ισπανίας στο Λουσαίλ στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης και θα παίξουν κόντρα στο Κατάρ για την κατάκτηση του χρυσού.

Αν τα καταφέρουν οι Γάλλοι θα φτάσουν στις πέντε κατακτήσεις Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και συνολικά στον 10ο τίτλο τους σε μεγάλη διοργάνωση (Ολυμπιακοί Αγώνες, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), ενώ θα γράψουν εκ νέου ιστορία, αφού θα είναι και πάλι κάτοχοι των τριών τροπαίων!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τιερί Ομεγιέρ με 20 επεμβάσεις μεταξύ αυτών τέσσερα πέναλτι και ποσοστό που άγγιξε το 50%. Ο 39χρονος πορτιέρο που είναι παρών στα 8 από τα 9 χρυσά μετάλλια της Εθνικής Γαλλίας αποθεώθηκε από τους Γάλλους φιλάθλους που φώναζαν ρυθμικά το όνομα του «Τιτι, Τιτι».

Στο πρώτο μέρος ο οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 18-14, αλλά στο δεύτερο το παιχνίδι άλλαξε ρυθμό και οι άμυνες έγιναν πιο σκληρές. Οι «Φούριας Ρόχας» μείωσαν στο γκολ στο 36’ (19-18) και ξαναμπήκαν στην διεκδίκηση του αγώνα, ωστόσο οι Γάλλοι παρά την πίεση κράτησαν το προβάδισμα και «κλείδωσαν» την νίκη με το γκολ του Πορτ στο 59’.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/1
Για 7η θέση Γερμανία – Σλοβενία (15.30)
Για 5η θέση Κροατία – Δανία (18.15)

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/2
Μικρός τελικός (15.30) Πολωνία- Ισπανία
Τελικός (18.15) Κατάρ- Γαλλία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x